UFC

Jessica Andrade dobila protivnicu za debi u muha kategoriji, odmah može postati izazivačica

Jessica Andrade
 Thiago Ribeiro / AGIF / AFP
Jessica Andrade mogla bi nakon prve borbe u muha kategoriji izboriti okršaj s Valentinom Shevchenko

Bivša UFC-ova prvakinja slamka kategorije, Jessica Andrade (20-8, 11-6 UFC), napokon je saznala detalje svoje debi borbe u muha kategoriji. Nakon što je njena borba protiv Jessice Eye najavljena, ali niti jednom službeno potvrđena, Andrade će ipak protiv sebe imati jednu drugu bivšu izazivačicu, ali ujedno i bolje rangiranu borkinju. Zapravo, suprotstavit će joj se prvoplasirana borkinja ljestvice izazivačica, Katlyn Chookagian (14-3, 7-3 UFC) i to na UFC Fight Nightu planiranom za 17. listopada.

Chookagian se u veljači borila za titulu prvakinje protiv Valentine Shevchenko te je uvjerljivo poražena. Vratila se krajem svibnja pobjedom nad Valentininom sestrom Antoninom, nakon čega je ponovno zauzela prvo mjesto ljestvice izazivačica, u nadi da će doći do nove prilike. To ipak neće biti odmah, ali jednom pobjedom bi mogla doći do toga. Posebno ako ta pobjeda bude protiv djevojke kojom će UFC pokušati donijeti uzbuđenje kategoriji.

Naime, prelazak Andrade u muha kategoriju većina fanova i medija smatra vrlo uzbudljivijim, budući da nju vide kao borkinju koja bi mogla zaprijetiti prvakinji, koja do sada kroz sve prepreke u ovoj kategoriji prolazi uvjerljivo i dominantno. Iduća prepreka joj je Jennifer Maia, na priredbi koja će se održati 21. studenog. Tako bi mjesec dana ranije prvakinja već mogla saznati koja djevojka će joj biti iduća izazivačica, ako bi ona sama savladala bivšu Invicta prvakinju, za što će još jednom biti ogroman favorit.

Budući da UFC nije zatražio dozvolu komisije Nevade niti za jednu priredbu prije mjeseca studenog, za očekivati je kako će se ova priredba održati u Abu Dhabiju na Fight Islandu.

Linker
20. travanj 2024 04:35