UFC

Joanna Jedrzejczyk objasnila zašto je tri puta odbila borbu protiv Weili Zhang

Joanna jedrzejzyk i Weili Zhang
 Instagram
Weili Zhang trenutna je UFC prvakinja koja čeka svoju prvu izazivačicu. To bi vrlo lako mogla postati Joanna Jedrzejczyk, no kod bivše prvakinje i kineske borkinje postoji jedna vrlo zanimljiva poveznica. Naime, Joanna je čak tri puta odbila borbu protiv Zhang dok ova još nije bila prvakinja.

Joanna Jedrzejczyk najuspješnija je UFC-ova prvakinja slamka kategorije i najveća borkinja iste kategorije u povijesti. To joj nitko ne može osporiti, unatoč tome što se trenutno nalazi na minimalno dvije borbe od povratka na tron. Njega je zauzela Kineskinja Weili Zhang, a Poljakinja kaže kako ju to nije iznenadilo.

"Dan prije nego se održala borba Andrade i Zhang rekla sam kako će borba završiti u prvoj rundi i da bi novce stavila na Zhang", rekla je Jedrzejczyk u razgovoru za Eurobash Podcast MMA Fightinga, da bi dodala nešto o onome što je vidjela u toj borbi: "Znala sam koliko je Jessica snažna, no iznenadila sam se koliko je Weili Zhang velika. Jessica je podosta mala, ali je izuzetno mišićava, tako da mogu reći kako je velika za slamka kategoriju. No, Weili Zhang je jako snažna, ima poprilično veliko oružje. Kad sam vidjela Jessicine snimke treninga prije borbe, odmah sam pomislila kako to nije dobro i da će morati pružiti više da bi obranila titulu. No, ona to nije napravila."

Joanna se 12. listopada bori protiv Michelle Waterson u glavnoj borbi Fight Nighta u Tampi. Nekoliko puta je već naglasila kako joj je UFC obećao napad na titulu ako dođe do pobjede u toj borbi. No, zanimljivo je kako borkinja protiv koje joj se sad najveća želja boriti se je ista borkinja koju je tijekom ove godine tri puta odbila. Tek nakon što joj nisu uspjeli naći protivnicu, UFC je Zhang odlučio ponuditi borbu za titulu što je ova prihvatila i savršeno iskoristila.

"Istina je kako su mi je ponudili tri puta prije nego su joj na kraju ponudili borbu za titulu. Stvar je u tome kako sam joj ja bila potrebna. Da, sad je prvakinja, no onda sam joj bila potrebna da bi postala netko. Ljudi me danas pitaju znam li što je ona postala? Naravno da znam, no ja sam profesionalna borkinja i poslovna žena koja zna tko je. Ne radim borbe putem Twittera. Ako će me netko prozivati, to mi se sviđa jer automatski znam kako se ja nalazim u snažnoj poziciji, znaju da ih borba protiv mene može dovesti na viši nivo. Misle da će im se možda posrećiti da pobijede bivšu dominantnu prvakinju kao što sam ja bila. Ponudili su mi Weili Zhang, no moja želja je cijelo vrijeme bila boriti se za titulu. Osigurala sam svoju poziciju, borim se protiv Waterson, a onda napadam pojas. Korak po korak, ostvarit ću svoje ambicije i snove", rekla je.

Prema ljestvicama bi iduća izazivačica trebala biti Tatiana Suarez, no pobjednica spomenute borbe Waterson i Jedrzejczyk će također imati pravo tražiti svoju priliku. Sve će ovisiti o tome kad će Zhang odraditi svoju iduću borbu. Možda će se sve posložiti da Suarez bude prva, a pobjednica glavne borbe iz Tampe nakon nje.

Linker
23. travanj 2024 18:08