UFC

Joanna Jedrzejczyk: 'Revanš protiv Zhang donijet će gomilu novca, UFC ga mora održati'

Joanna Jedrzejczyk i Weili Zhang
 screenshot/YouTube
Iako ima poraze u četiri borbe za UFC titulu u nizu, Joanna Jedrzejczyk smatra da na račun izvedbe protiv Weili Zhang zaslužuje i petu. Zapravo, smatra kako fanovi, nakon onoga što su pružile, žele gledati njihov revanš.

Odmah nakon borbe Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk, održane početkom ožujka na UFC 248 priredbi, fanovi i mediji su se složili kako je u pitanju najbolja ženska borba u UFC povijesti. Titula je nakon iste ostala kod Kineskinje koja je uistinu bila za nijansu bolja i kad se pogledaju statistički podaci. Poljakinja je ostala kratka po pitanju povratka titule u svoje vlasništvo, unatoč jednoj od najboljih izvedbi u karijeri.

Tako ona smatra da su fanovi zaslužili revanš te ne vidi problem u tome što u posljednjih šest borbi ima samo dvije pobjede te što je poražena u četiri borbe za titulu u nizu.

"Sretna sam što mogu pružiti ljudima ono što žele gledati. Uložila sam puno truda i vremena u pripreme te sam na kraju odradila paklenu borbu. Sretna sam. Bila je to svakako jedna od najboljih borbi u mojoj karijeri, no ponosna sam na svaki svoj nastup. Bio je to rat. Moram ga pogledati jer još uvijek nisam, ali znam da ljudi žele gledati nas ponovno. Ta borba donijela bi veliki novac i to je ono što želim. Nije da mi novci trebaju, no ako ja osobno mogu biti u velikoj borbi, onda želim dio te torte. Nismo bile glavna borba, ali smo oduševile ljude. Naravno, ima puno cura koje zaslužuju borbu za titulu, no ipak mislim da sam u prednosti", rekla je Joanna u razgovoru za MMA Junkie.

Želja za borbom došla joj je odjednom, u trenucima dok se oporavljala i pokušavala uživati u životu izvan borilišta.

"Prije samo par dana bila sam stava da se neću boriti godinu dana. No, onda sam Dani Whiteu poslala poruku da se želim boriti. U tome je stvar. Nikad ne znaš kad će doći dan da ćeš se samo probuditi i reći da odlaziš u SAD te da krećeš s kampom", zaključila je bivša prvakinja.

Trenutno u najboljoj poziciji kao iduća izazivača slamka kategorije je Tatiana Suarez. No, ona je već najavila kako zbog duge pauze na želi odmah u borbu za titulu, nego da želi još jednu borbu prije toga. Tko zna, možda bi u tom slučaju Joanna mogla u još jedan rat protiv trenutne prvakinje.

Linker
17. travanj 2024 17:57