UFC

Joanna o hematomu i ozljedama lica: 'Bilo mi je teško, ali to je cijena koju moramo platiti'

Joanna Jedrzejczyk
 Instagram
Bivša UFC-ova prvakinja Joanna Jedrzejczyk i dalje se oporavlja od velike bitke s Weili Zhang na UFC 248, na kojem je od prvakinje izgubila podijeljenom odlukom sudaca.

U pet rundi fantastične borbe Zhang je brojnim preciznim udarcima potpuno deformirala Joannino lice. Golemi hematom na licu smetao joj je u završnici meča, ali se nije predala do samog kraja i podijeljene sudačke odluke koja je otišla u korist aktualne prvakinje.

Fotografije Joanninog lica danima su obilazile svijet, ali već nakon nekoliko dana Poljakinja je pokazala da se brzo oporavlja. Golemi hematom na čelu je nestao, a rane gotovo potpuno zacijelile. Ipak, priznaje da joj je bilo teško pogledati se u ogledalo.

"Znam da je ovo muški sport, ali ne mislim da postoje posebni sportovi za žene i muškarce. Ovo je 21. stoljeće. No, ja sam vrlo uredna i čista osoba, volim izgledati čisto. Tuširam se po pet puta dnevno. Vrlo sam ženstvena po tom pitanju. Zato mi je bilo teško izgledati tako, ali to je cijena koju moramo platiti", rekla je Joanna.

"U svakom poslu postoji loša strana. Mrzim to, mrzim i želim se brinuti za svoje zdravlje. Kao sportašu, ovaj sport ti mijenja tijelo, mijenja um, mijenja lice, pogled i način na koji hodaš. Puno sam žrtvovala, mijenjalo mi se tijelo, ali sam i dalje žena, želim biti privlačna. Želim biti majka i uvijek brinuti za svoj zdravlje. U UFC-u imamo sve, dobru zdravstvenu skrb i uvijek se brinu za nas", dodala je.

Ipak, nasmijali su ju komentari na viralne fotografije njenog hematoma.

"Još imam nekoliko modrica, ali smijala sam se memovima nakon meča. Iako sam se izolirala od društvenih mreža, ipak sam se smijala. Već drugi dan nakon meča hematom se spustio i dva dana nisam vidjela na lijevo oko, bilo je jako teško. Odradila sam sve moguće preglede nakon borbe, bila sam kod plastičnog kirurga u Poljskoj i imala malu operaciju uha. S glavom mi je sve u redu. Dobro sam", rekla je Joanna.

Bivša prvakinja u slamka kategoriji protiv Weili Zhang je upisala četvrti poraz u karijeri, četvrti u posljednjih šest mečeva i četvrti zaredom u meču za titulu. Nakon gubitka pojasa protiv Rose Namajunas 2017. izgubila je i revanš protiv iste suparnice, a od tada upisala pobjede protiv Tecije Torres i Michelle Waterson i poraz od Valentine Shevchenko. Joanna je službeno pod liječničkom suspenzijom do početka svibnja.

Linker
23. travanj 2024 03:21