UFC

Joe Rogan: UFC uništava potencijale jer ih ne gradi kao što se gradi boksače

Johnny Walker i Joe Rogan
 screenshot/Youtube
Najpoznatiji UFC-ov komentator i najpoznatiji svjetski podcaster, Joe Rogan, smatra kako UFC ne radi dobar posao po pitanju 'matchmakinga' mladim borcima. On osobno puno boljim načinom vidi onaj iz boksa, gdje se mlade boksače prvo izgradi putem lakših protivnika.

Rogan je već godinama dio UFC-a i jako dobro poznaje princip rada najveće svjetske MMA promocije. Tako je kroz vrijeme mogao stvoriti svoj stav po pitanju načina na koji se ugovaraju borbe. I sad je Rogan priznao da tu ima puno toga što mu se ne sviđa. Zapravo, puno mu se više sviđa princip iz boksa, gdje se mladi borci puno duže vremena bore s protivnicima za koje je u startu jasno kako će ih pobijediti, ali će im ovi pružiti potrebno iskustvo. Ukratko, misli kako UFC prerano dovodi mlade borce i baca ih u vatru.

"U boksu su menadžeri oni koji diktiraju protiv koga će se njihovi borci boriti i na taj ih način pravilno izgrade. To je jedna stvar koja me jako smeta u MMA-u. Mislim da je postojao veliki broj potencijala koji je uništen jer su prerano bačeni vukovima. Ovi ih otpušu i nakon toga pada njihovo samopouzdanje. Završe nokautirani u vrijeme kad ne bi trebali i to zato što se bore protiv kalibra boraca protiv kakvog još ne bi trebali", rekao je Rogan u svom podcastu, a prenosi Bloody Elbow.

Ne sviđa mu se niti navođenje nekih primjera kojima se pokušava dokazati da tako nešto nije potrebno.

"Uvijek tu postoji spomen Jon Jonesa kao najmlađem UFC prvaka u povijesti. No, na svakog Jona Jonesa postoji ogroman broj boraca koji su mogli postati prvaci, samo da im se karijeru vodilo na pravi način. UFC ti ne daje opciju. Jednostavno te pitaju želiš li se boriti protiv Kamarua Usmana i isporuče ti tu borbu", rekao je, da bi onda dodatno obrazložio svoje mišljenje. Jednostavno smatra kako bi bila puno bolja situacija ona gdje ne postoji jedna elitna promocija. Zapravo, upravo ono što većina fanova smatra kako je najveći nedostatak boksa, Rogan bi volio vidjeti u MMA-u:

"Fanovi dobivaju više velikih borbi, no ne mislim kako će to uvijek donijeti borbu visokog kalibra borca protiv jednakog takvog. Mislim da rijetko kada vidimo maksimum onoga što borci mogu. Da postoji više raznih promotora i da nisu svi vezani za jednu veliku organizaciju kao što je UFC, možda bi netko svom borcu mogao reći da nije spreman za Robbieja Lawlera ili nekog takvog borca. Da postoji situacija gdje ih mogu graditi do 15-0 ili 16-0 i tek onda dati borbe protiv Top 10 boraca. Osim toga, na taj bi način bili spremni na razne tipove protivnika."

Iskreno, ne znamo koliko bismo voljeli gledati evente gdje unaprijed znamo pobjednika većine borbi. No, Rogan ima pravo na svoj stav, kao što ga ima pravo iznijeti, a mi isto tako prenijeti. Vi se na kraju možete složiti s njim ili ne, izbor je vaš.

Linker
23. travanj 2024 10:46