UFC

John Lineker uklonjen s programa sutrašnjeg UFC eventa

John Lineker
Sutrašnji UFC Fight Night 154 samo dan prije održavanje ostao je bez sunaslovne borbe. John Lineker uklonjen je iz svog ugovorenog revanša protiv Roba Fonta, no razlozi za taj potez nisu navedeni.

John Lineker i Rob Font dobili su čast biti sunaslovna borba priredbe koju će sutra u Greenvilleu predvoditi Renato Moicano i Chan Sung Jung, no na kraju se ta borba neće održati. John Lineker uklonjen je iz borbe, koja je zapravo trebala biti revanš okršaja iz svibnja 2016. godine u kojem je slavio. Lineker je inače krajem prošlog mjeseca prozvao UFC da mu ne ugovaraju dovoljno borbi, oni su na to ekspresno reagirali ubacivanjem u ovaj meč, no sad je otkaz došao od strane brazilskog borca.

Gledajući na njegovu prošlost, lako je pretpostaviti kako ovo otkazivanje ima veze s problemima u skidanju kilograma. Naime, dok se borio u muha kategoriji, Lineker je četiri puta u osam borbi padao vagu. Jednom mu se to dogodilo i u bantamu, dok je za travanjsku borbu protiv Corya Sandhagena jedva zadovoljio 61.5 kilogram. Inače, ovo je Linekerovo četvrto otkazivanje borbe od početka 2016. godine do danas i drugo u tijeku "fight weeka". Naravno, ne želimo ništa tvrditi bez dokaza, no ovo je pretpostavka vjerojatno svakoga tko razumije u situaciju.

Budući da je do otkazivanja došlo manje od jednog dana prije početka službenog vaganja, protivnika za Fonta nije bilo moguće pronaći. Inače, njemu je već Lineker bio zamjenski protivnik, nakon što se ozlijedio Cody Stamann s kojim se prvobitno trebao boriti. Ukoliko ne bude promjene u ostatku rasporeda borbi, sunaslovna bi sada trebala postati ona u kojoj se sastaju Bryan Barberena i Randy Brown.

Linker
25. travanj 2024 14:33