UFC

Johnny Walker nakon poraza od Krylova: 'Ponosan sam!'

Johnny Walker i Nikita Krylov
 screenshot
Johnny Walker skrušeno je priznao poraz od Nikite Krylova na UFC Fight Nightu 170 održanom prošlog vikenda te je otkrio kako je ponosan na ono što je napravio i kako je kroz tu borbu naučio na čemu će u budućnosti morati najviše raditi.

Krylov je Walkera savladao jednoglasnom sudačkom odlukom, koja nakon borbe zapravo nije bila upitna. Ukrajinac je uspio anulirati one neupitne kvalitete Brazilca i iskoristiti njegove najveće slabosti. Walkeru je to drugi poraz u nizu, nakon sjajnog starta UFC karijere te je otkriveno kako ipak još nije bio spreman za neke ispite koji su mu se nametnuli. Toga nije bio svjestan niti on sam, zapravo je otvoreno najavljivao kako će do kraja ove godine srušiti Jona Jonesa. Corey Anderson i Nikita Krylov dali su mu do znanja kako je ispred njega itekako još puno posla.

To je kroz posljednju borbu uvidio i on sam te je dojmove otkrio objavom na Instagramu. Vrlo skromno i skrušeno ovaj je 27-godišnji poluteškaš otkrio kako se osjeća.

"Razmišljao sam o borbi sve od subote do danas. Puno toga sam naučio iz nje. Ponosan sam što sam odradio tri runde protiv sjajnog borca. No, to je isto tako otkrilo neke rupe u mom načinu borbe. Zbog toga sam zahvalan jer sad znam na čemu trebam najviše raditi. Vraćam se pred ploču, a moj san i dalje je isti kao prije. Jednako sam fokusiran. Ovu borbu nisam pobijedio, ali sam puno toga naučio", napisao je Walker.

Nakon što je većinu svojih borbi brzinski završavao, ovakvo iskustvo Johnnyju je više nego dobro došlo. Kondicija mu se pokazala kao veliki problem, a nije se najbolje snalazio niti u parteru. Prve tri UFC borbe upisao je pobjede brzim nokautima i u ova dva slučaja se dokazalo kako nema previše rješenja ako se protivnici od toga obrane.

Budući da je trenutno član Tristar Gyma u Montrealu, Walker uz sebe ima jedan od najboljih timova na svijetu, predvođen jednim od najboljih i najstudioznijih trenera na svijetu. Nema puno boljih od toga za pomoći mu tamo gdje mu je najpotrebnije.

Linker
20. travanj 2024 05:34