UFC

Johnny Walker pronašao krivca za težak poraz i optužio ljude oko njega da su mu pripremili krivu taktiku!

Anderson vs. Walker
 screenshot
Bilo je to vrlo ružno otrežnjenje za veliku UFC-ovu nadu poluteške kategorije Johnnyja Walkera na UFC-u 244. U legendarnoj dvorani Madison Square Garden, u New Yorku, je doslovno prebijen i na koncu i poražen od Amerikanca Coreyja Andersona nokautom već u prvoj rundi.

I tako se, mnogi će reći, umjetno napuhani "UFC balon" zvan Walker, preko noći ispuhao. Mnogi su razočarani, nekima je drago jer su tako dokazali svoju teoriju i predviđanja da Brazilac nije ono što se tvrdi. Ako pitate samog Walkera, on je nakon što je malo posložio stvari u glavi, pronašao krivca za težak poraz, ujedno i prvi posrtaj u UFC-u.

"Bila je to moja greška", izjavio je Walker za MMAFighting te je dodao:

"Previše sam oklijevao. Trebao sam biti više agresivan, ali nisam. Imao sam oko sebe previše ljudi koji su stalno pričali o njegovim rušenjima, pa sam čekao da on krene u rušenje i nisam uopće niti započeo svoj dio. Bila je to pogrešna strategija. Trebao sam slušati sam sebe, a slušao sam sve osim sebe. To je bila moja greška i radi toga žalim."

Brazilac očito smatra da je u čitavoj priči zakazao njegov tim i treneri koji su mu savjetovali pogrešnu taktiku. Nastavio je u istom tonu, ali tvrdi da će se brzo vratiti...

"Trebao sam krenuti odmah po nokaut, kao što to uvijek činim. Ali sam na koncu promijenio način na koji se borim i sve je pošlo krivo. Ali to je OK, spreman sam za idući meč!", naglašava Walker koji je u prva tri meča na impresivan način svladao Ledeta, Cirkunova i Rountreeja.

Poraz od Andersona mu je donio i dosta mržnje onih koji nisu oduševljeni njegovim brzim uzletom. Brazilac tvrdi da ga to muči.

"To me ne brine niti najmanje. Ništa što hejteri kažu ne može utjecati na mene. Baš je suprotno. Što više oni pričaju, ja dobivam više medijskog prostora. Neka samo nastave. Moj plan ostaje isti. Prebit ću još dva tipa više i vratiti se na istu poziciju gdje sam bio do sada. A onda će na redu biti Jon Jones", objašnjava i zaključuje:

"Želim se vratiti što prije. Želim se boriti već u prosincu ili siječnju. Možda u veljači. Spreman sam i nisam ozlijeđen. Vratit ću se brzo u dvoranu i krećem u nove pripreme. Ovaj put ću vjerovati više u sebe i svoj plan A."

Linker
22. travanj 2024 21:54