UFC

Johnny Walker ugovorio nastup kojim će pokušati prekinuti niz od dva poraza

Johnny Walker
 VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS/AFP
UFC 253 priredbu pojačat će borba poluteške kategorije između Ryana Spanna i Johnnyja Walkera

Kako se bližimo kasnijem ljetu, koje će u borilačkom svijetu obilježiti UFC 253 priredba, tako je poznato sve više borbi za taj program koji bi se, prema svemu sudeći, trebao održati na Fight Islandu, gdje se UFC u rujnu namjerava vratiti. Nova borba koja se našla na popisu, duel je poluteške kategorije između Ryana Spanna i Johnnyja Walkera.

28-godišnji Spann (18-5, 4-0 UFC) je pomalo u sjeni nekih drugih poluteškaša izgradio sjajan niz od četiri pobjede, na temelju čega je ušao u službeni Top 15 poredak kategorije, s tendencijom skorašnjeg dodatnog napretka. Ovaj produkt druge sezone Contender Seriesa (savladao aktualnog PFL prvaka Emiliana Sordija) vrhunski je grappler, no pokazao je kako je sposoban borbu završiti i na nogama. A upravo tamo će morati biti posebno oprezan u svojoj idućoj borbi. Jer će imati izuzetno opasnog, ali i motiviranog protivnika.

To je Johnny Walker (17-5, 3-2 UFC), njegov vršnjak iz Brazila koji je oduševio s tri nokaut pobjede otkako je postao dio promocije. Stvorio se oko njega veliki "hype" koji je krajem 2019. ugasio Corey Anderson, dominantnom predstavom i nokautom, a onda je u travnju Walker doživio i drugi poraz u nizu. Bolji od njega, sudačkom odlukom nakon tri runde, bio je Nikita Krylov. Atraktivni Brazilac, koji se na službenom poretku nalazi jedno mjesto iznad Spanna, ovog puta ima imperativ pobjede. Ne samo zbog svog statusa po pitanju rankinga, nego i zbog fanova koji su mu u velikom broju okrenuli leđa.

UFC 253 priredba održat će se 19. rujna, a trenutno se čini kako će je predvoditi borba za titulu srednje kategorije između Israela Adesanye i Paula Costa. Program je to prvobitno planiran za Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, no sve se čini kako se ta borba trenutno neće dogoditi. No, nije isključeno ugovaranje još kojeg duela s UFC titulom kao ulogom.

Linker
15. travanj 2024 05:19