UFC

Johnson promijenio plan: 'Spustit ću se u polutešku, Jones je meč koji sam oduvijek želio!'

Anthony Johnson
 Instagram/Competitve Body
Preokret u "slučaju Johnson"! Bivši dvostruki UFC izazivač koji bi se trebao vratiti u Octagon sada najavljuje povratak u poluteškoj kategoriji. Do sada je najavljivao da će se boriti u teškoj diviziji!

No, postoji mogućnost da se "Rumble" najprije vrati u tešku diviziju, kako je i najavio, a onda u nastavku karijere ponovno pokuša u kategoriji ispod. Naime, govoreći o svom skorašnjem borilačkom povratku u podcastu "Bellow the Belt" Amerikanac otkriva tko je nova meta na njegovom nišanu. To je UFC prvak do 93 kilograma i jedan od najvećih boraca u povijesti - Jon Jones.

"Čekat ću da se spustim do... kada spustim još otprilike pet kilograma, kada budem oko 106. Želim vidjeti kako će se moje tijelo tada osjećati, a ako se budem osjećao dobro, vjerojatno ću otići u polutešku kategoriju. Zašto? Tko je u poluteškoj kategoriji?", upitao je sam sebe Johnson, a onda i odgovorio:

"Odradit ćemo to, ako se uspijem spustiti dovoljno nisko. Borit ćemo se u poluteškoj. To je meč koji sam oduvijek htio. Mislim da ga je i Jones želio, prije nego što se sve izdogađalo. Ta situacija koja je postojala, toga više nema, to je prošlost. Kada se sretnemo između nas nema anemoziteta. Pokazujemo jedan drugome poštovanje. Ali to je bio meč koji sam tada htio i radi kojega sam se popeo u polutešku kategoriju."

Podsjetimo kako je Johnson karijeru počeo u velter kategoriji, da bi se u narednom periodu popeo sve do teške, i onda u konačnici zadržao u diviziji do 93 kilograma. U dva je navrata izazivao Daniela Cormiera, no Jones je radi objektivnih razloga bio nemoguća misija. "Rumbleove" najbolje godine su, naime, bile i godine u kojima je Jones uglavnom "grijao klupu" radi problema sa zakonom i dopingom.

"To je tip kojeg sam uvijek htio, a onda bih se morao boriti protiv DC-ja. To nije bilo motivirajuće. Nisam imao tu neku vatru u sebi da bih se borio protiv Cormiera. Da, borili smo se. Donekle smo se borili. Ali nije to bilo to", zaključuje.

Linker
19. travanj 2024 01:10