UFC

Jon Jones komentirao promjenu anti-dopinških pravila

Jon Jones
 Jon Jones/Instagram
USADA je nedavno objavila novu promjenu pravila zbog velikog broja MMA boraca koji su padali na doping testovima, a među kojima su i najveće UFC-ove zvijezde.

UFC je odlučio olabaviti pravila, a jedan od čelnika najjače svjetske MMA promocije rekao je da ih je na promjenu ponukao slučaj Jona Jonesa.

"Jonesov slučaj je bio trenutak kada smo sjeli i odlučili pogledati znanost iza liste zabranjenih supstanci. Svaka čast Jonesu što je podnio kritike kao nitko drugi u toj situaciji. Na kraju se otkrila istina i pomoglo nam je doći do ovih rezultata", rekao je Hunter Campbell iz UFC-a.

Na njegove je riječi reagirao Jon Jones, kojeg u veljači čeka obrana pojasa u meču protiv Dominicka Reyesa. "Bones" je već nekoliko puta imao problema s UFC-om zbog pada na doping testovima, posljednji put 2017. nakon borbe s Danielom Cormierom, zbog čega je kažnjen suspenzijom koja mu je kasnije skinuta. Nakon povratka je ostvario tri pobjede zaredom, ponovo osvojio pojas poluteške kategorije i dvaput ga obranio.

"Pored dva biološka brata koji su osvojili Super Bowl, je li moguće da sam ja samo od Boga nadaren umjetnik sa solidnom radnom etikom!?", napisao je Jones.

Njegov meč s Reyesom na rasporedu je 8. veljače u Houstonu na UFC 247 priredbi. U srpnju je upisao pobjedu podijeljenom odlukom sudaca protiv Thiaga Santosa.

Linker
19. travanj 2024 04:36