UFC

Jon Jones najavio velike vijesti, kasnije to isto napravio i najvjerojatniji protivnik

Jon Jones
Jon Jones najavio je putem Twittera kako uskoro slijede velike vijesti, po čemu se može pretpostaviti da je ugovorio svoju iduću borbu. No, kasnije je nešto slično tome napravio i borac za kojeg se vjeruje kako će biti njegov idući protivnik. Riječ je o Janu Blachowiczu.

Prošlo je točno dva mjeseca otkako je Jon Jones savladao Thiaga Santosa te time obranio titulu UFC prvaka poluteške kategorije. Kako je najavio boriti se još jednom do kraja ove godine, sad je savršeno vrijeme za njegovu iduću borbu dogovoriti pa nakon toga i najaviti. Ako je vjerovati onome što Jones piše na društvenim mrežama, čini se kako su upravo takvi poslovi trenutno u tijeku.

"Vežite svoje pojaseve ljudi, velike vijesti uskoro dolaze", napisao je Jones na Twitteru kao odgovor fanu koji ga je upitao zašto je u posljednje vrijeme šutljiv po pitanju svoje iduće borbe.

Prvobitno se pretpostavljalo kako bi se Jon mogao naći na UFC 244 priredbi, 2. studenog u New Yorku, no UFC je najavio kako će Nate Diaz i Jorge Masvidal predvoditi taj program. Prema tome, nema smisla da Jones završi tamo i bude "co main" borbi koja nije za titulu. Zbog toga se UFC 245 čini kao puno realnija opcija. Riječ je o priredbi koja se 14. prosinca održava u Las Vegasu, a za sada se govori kako će se na njoj naći dvije borbe za titulu. Svoje pojaseve trebali bi braniti Amanda Nunes i Max Holloway. No, niti jedna od njih nije spomenuta kao vjerojatna glavna borba, tako da se Jones tu kvalitetno uklapa.

Što se tiče Jonesovog protivnika, i tu je jedna opcija najrealnija. Očekivalo da bi Luke Rockhold u slučaju UFC 239 pobjede mogao biti idući za Jonesa. Kako je on brutalno nokautiran njegovo bi mjesto mogao zauzeti onaj koji je to napravio. Riječ je o Janu Blachowiczu. Poljak se nalazi na petom mjestu ljestvice izazivača, a slavio je u pet od posljednjih šest borbi. Jedini koji ga je zaustavio je prethodni izazivač, Thiago Santos. Da bi upravo Jan trebao biti taj, da se pretpostaviti i po njegovoj objavi na istoj društvenoj mreži.

"Ptičice tvitaju kako borba dolazi", napisao je Jan, označivši Danu Whitea i UFC.

Ako se ta borba dogovori, Blachowicz će postati prvi muški poljski borac koji je dobio priliku napasti UFC titulu. Osim toga, postao bi četvrti europski borac koji će napasti titulu do 93 kilograma. Prije njega to su napravili Vladimir Matjušenko, Alexander Gustafsson i Volkan Oezdemir.

Linker
19. travanj 2024 02:14