UFC

Jon Jones napustio titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Jon Jones iznenadio je svijet izjavom kako od danas više nije prvak UFC-ove poluteške kategorije

Nakon što je tijekom borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera otkrio svoju namjeru prelaska u tešku kategoriju, Jon Jones je samo dva dana kasnije napravio nešto što te namjere dodatno potvrđuje. Putem objave na Twitteru otkrio je kako više neće biti prvak poluteške kategorije, uspjesima u kojoj je došao do toga da ga mnogi smatraju najboljim MMA borcem svih vremena.

"Upravo sam završio telefonski razgovor s UFC-om i mogu vam potvrditi kako napuštam titulu prvaka poluteške kategorije. Ona je službeno slobodna za preuzimanje. Bilo je ovo sjajno putovanje, iskreno hvala svim mojim protivnicima, UFC-u i najvažnije, fanovima", napisao je Jones na Twitteru.

Nedugo nakon toga otkrio je o čemu se ovdje zapravo radi i kako je došlo do te odluke.

"Kad sam posljednji put razgovarao s UFC-om o mojim primanjima, nije bilo nikakvih pregovora. Ako se to ipak promijeni, ja sam spreman vratiti se i boriti se kao teškaš. Do tada ću uživati u UFC-u kao fan te ću raditi davati najbolje od sebe da bih se brinuo za svoju obitelj i zajednicu", objasnio je kako trenutno kod njega stvari stoje. Dana White je već potvrdio kako nema trenutno namjeru s Jonesom pregovarati oko borbe za teškašku titulu, budući da je Francis Ngannou idući koji će dobiti tu priliku.

Zanimljivo, razmirice između Jonesa i UFC-a pojavile su se nakon prvobitno nevinog spomena njegovog prelaska u tešku kategoriju i borbe upravo protiv Ngannoua. Iako do pravih pregovora nije niti došlo, Jones je odjednom odlučio tražiti veća primanja, unatoč tome što je nedugo prije toga potpisao novi ugovor.

Da ovdje ipak nije riječ o mirovini potvrdio ja izjavom kako će se nastaviti testirati.

"Uz vjeru u bolje sutra, namjeravam ostati u programu testiranja idućih pola godine ili tako nešto. Nastavit ću dizati utege i trenirati sve vrste borilačkih sportova", dodao je još Jones.

Jones je sve svoje dosadašnje borbe odradio u poluteškoj kategoriji, no njegov prelazak među teškaše spominje se već godinama. Ako mu UFC odluči podići primanja, čini se da će se to i dogoditi.

Linker
14. travanj 2024 13:21