UFC

Jon Jones objavio fotografiju s MMA velikanima: 'Slika govori tisuću riječi, meni dvije padaju na pamet'

UFC-ovi prvaci iz 2011.
 Screenshot/Youtube
UFC-ov prvak Jon Jones zanimljivom je fotografijom obilježio još jednu uspješnu godinu u svojoj karijeri i podsjetio na svoju dugovječnost na tronu poluteške kategorije.

"Fotografija govori tisuću riječi. Meni dvije padaju na pamet - #AndStill. Hvala Bogu i Isusu Kristu na snazi za sve ove godine", napisao je Jones uz fotografiju na Twitteru.

Na fotografiji iz ere šampiona su redom MMA velikani: Cain Velasquez, Anderson Silva, Georges St-Pierre, Frankie Edgar, Jose Aldo i Dominick Cruz. Jones jedini još drži pojas prvaka i na ulasku u novo desetljeće branit će ga u veljači u Houstonu na UFC 247 protiv neporaženog izazivača Dominicka Reyesa.

Fotografija je iz ožujka 2011. godine s UFC-a 128, kada je Jon Jones prvi put osvojio pojas prvaka pobjedom protiv Mauricija Shoguna Rue prekidom u trećoj rundi.

Tada je Jones došao do 13-1 u karijeri, gotovo devet godina kasnije ima 12 pobjeda više uz jedan "no contest". Jonesov jedini registrirani poraz u karijeri bila je diskvalifikacija u meču protiv Matta Hamilla, u borbi u kojoj je "Bones" dominirao. Na popisu onih koje je pobijedio su i Quinton ‘Rampage’ Jackson, Lyoto Machida, Rashad Evans, Vitor Belfort, Chael Sonnen, Alexander Gustafsson (dvaput), Daniel Cormier, Glover Teixeira, Ovince Saint Preux, Anthony Smith i Thiago Santos.

Jones je nedavno najavio i mogućnost odlaska u višu kategoriju za okršaj s prvakom Stipom Miočićem, no UFC će tek 2020. zaključiti trilogiju Stipe i Daniela Cormiera, Jonesovog starog rivala.

Linker
25. travanj 2024 08:30