UFC

Jones likuje nad Walkerovim porazom: 'To je taj uranjeni božićni poklon?'

Jon Jones
 screenshot/Youtube
Jon Jones dočekao je poraz još jednog iz niza boraca koji su ga najavljivati skinuti s trona, a da prije toga nisu odradili ono što je potrebno da bi napad na njegov tron uopće osigurali. Ovog je puta u pitanju Johnny Walker, za kojeg su to najavljivali i neki mediji pa je Jones na kraju iskoristio priliku da ponovno on bude taj koji se posljednji smije.

Johnny Walker je prije samo nekoliko dana govorio kako je on buduća Jonesova noćna mora te da će nakon borbe protiv Coreya Andersona otvoreno zatražiti napad na titulu. Naravno, tu je najavio i situaciju gdje će Andersona ekspresno nokautirati kao i svoja prethodna tri UFC protivnika. Sve je na kraju završilo suprotno, odnosno tako da je Walker završio nokautiran nakon samo dvije minute. Jones sve to prije borbe nije previše komentirao, ali je zato iskoristio priliku da nakon nje reagira putem Twittera.

Jones je prvo postavio emoticon koji prstom pokazuje nekome da zašuti, a onda je već u idućoj objavio ostavio svoj prvi komentar: "Postoji samo jedan". Time je jasno dao do znanja kako sebe smatra najboljim borcem kategorije, za što obzirom na rezultate ima apsolutno pravo. Onda je ipak dodao jednu malo dulju provokaciju.

"Toliko o uranjenom božićnom poklonu. Ovo je upravo ono zbog čega ja svim poluteškašima jednostavno pustim da odrade svu priču", napisao je, dodavši kroz još jedan upis: "Kao i Izzy (Adesanya), ne može me se lako impresionirati. Predugo sam ovdje i vidio sam jako puno ljudi koji su brzo došli i otišli."

Nakon Lukea Rockholda i Chrisa Weidmana, Walker je samo još jedan borac koji je obećavao prekinuti dominaciju Jona Jonesa, da bi sve završilo teškim porazom prije nego je u realni kontekst borbe protiv Jonesa uopće došao. S druge strane, Jones je možda dobio pravog izazivača, borca koji mu u dosta aspekata može parirati. Naravno, riječ je o pobjedniku borbe, Coreyu Andersonu, koji je unatoč impresivnim posljednjim nastupima ipak nekako prolazio ispod radara.

"Corey, izgledao si jako nabrijano večeras", odlučio je Jones pohvaliti borca koji bi mu mogao postati budući izazivač. Svakako je sad uz Dominicka Reyesa glavni kandidat, no mogao bi tu uskočiti i Jan Blachowicz ako za dva tjedna savlada Jacarea Souzu.

Linker
19. travanj 2024 04:02