UFC

Jones naciljao Stipino zlato: 'Za titulu P4P GOAT-a, moram osvojiti drugi pojas!'

 Jason Silva/AGIF/AFP
Iako je "na meniju" sada Dominick Reyes, čini se kako UFC prvak u poluteškoj kategoriji Jon Jones razmišlja o kralju teške divizije Stipi Miočiću. U intervjuu za ESPN-ov "First Take" je izjavio da mu za titulu "najboljeg borca neovisno o težinskoj kategoriji u povijesti" (P4P GOAT) treba pojas u drugoj težinskoj kategoriji.

S obzirom da se američki borac radi svoje veličine ne može spustiti u srednju kategoriju, jasno je da cilja na kraljevsku u kojoj kraljuje naš Miočić.

"Da bih zacementirao poziciju najbiljeg P4P borca i utišao sve rasprave, morat ću možda osvojiti drugi pojas u drugoj težinskoj kategoriji. Mislim da bi me upravo to odvojilo od mnogo drugih prvaka", izjavio je Jones i dodao:

"Prelazak u tešku kategoriju je neminovan. Kao profesionalac, sve sam bolji i bolji. Mislim da sam trenutačno u odličnoj fazi karijere, oko sebe imam odličan tim koji me može dovesti do potrebne kilaže na zdrav i siguran način. Uzbuđen sam radi toga, jednom kada se to dogodi. U ovom trenutku vidim samo dobre stvari za mene u narednom periodu karijere. Čitav život se natječem sa svojom braćom, a obojica su puno veći od mene, obojica su Super Bowl prvaci. Mislim da sam spreman za tu kategoriju."

Jonesa sada na UFC-u 247 očekuje Dominick Reyes za kojeg mnogi smatraju da je najveća prijetnja do sada još od Daniela Cormiera. U slučaju da "Bones" u "main eventu" priredbe u Houstonu ponovno obrani titulu, jasno je da se može očekivati prelazak u diviziju više. A tamo je naš Miočić...

"Mislim da smo mi u poluteškoj kategoriji zapravo najraznolikiji borci. Osim što smo brzi, jaki smo i agilni. To je prema meni najopasnija težinska kategorija. To su tipovi koji su dovoljno veliki da te mogu nokautirati i dovoljno agilni da mogu napraviti neke stvari koje su atletične. To je vrlo gadna divizija i konkurencija."

"I zato, na neki način, vjerujem da ću imati nešto lakši posao kod prelaska u tešku kategoriju. Naviknut sam na mnogo brži ritam borbe", zaključuje Jones.

UFC 247 na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju 9. veljače u američkom Houstonu. Reyes je neporažen u profesionalnoj karijeri, a "Bones" ima tek jedan jedini poraz, no mnogi tu diskvalifikaciju protiv Hamilla ne doživljavaju ozbiljno.

Linker
20. travanj 2024 10:36