UFC

Jones: 'Ne bojim se Santove fizičke snage, mišići će raditi protiv njega!'

Jones vs. Santos
 Ilustracija
Za samo dva dana Jon Jones će ponovno pokušati obraniti svoju titulu u poluteškoj kategoriji UFC-a. U glavnoj borbi večeri UFC-a 239 ide na prvog izazivača Thiaga Santosa za kojeg mnogi smatraju da ima šanse kao i svaki snažan udarač, koji svog protivnika može nokautirati  jednim udarcem.

"Bones" se ne boji njegove snage koju svi ističu kao glavnu prednost i najveću prijetnju.

"Nisam previše zabrinut radi njegove snage. Mislim da je svaki čovjek i svaka žena u publici ovdje spremna me nokautirati, ako im dopustim da me udare svom snagom u bradu. Svaki UFC borac s kojim sam se ikada borio ima snagu me nokautirati. Ali ovdje se radi o kvaliteti i vještini da možeš pogoditi taj udarac", izjavio je Amerikanac kojeg mnogi smatraju najvećim u povijesti MMA sporta.

"Do sada nitko nije bio dovoljno kvalitetan da uspije pogoditi taj udarac. Ne mislim da će se to promijeniti u subotu navečer. MMA je sport izdržljivosti, a ovo je meč od 25 minuta u kojem morate biti izdržljiv. Smatram da će mu nakon dvije runde ti njegovi mišići početi raditi protiv njega. A nakon toga se sve svodi na to da će on biti prisiljen nositi ekstra kilažu na sebi i to će mu biti mana", dodao je i objasnio Jones.

Prvak je obično veći od svojih protivnika i izvan natjecanja "hoda" s otprilike 105 kilograma. Ovaj put kaže da je namjerno odlučio biti lakši, a time pokazuje da mu Santosova snaga i fizička moć nisu najveći problem.

"Ja sam zapravo mnogo lakši nego što sam inače u tjednu borbe. Moja ideja je bila da se borim protiv borca koji dolazi iz srednje divizije i ne treba mi više snage, ne trebam više fizike. Trebam mogućnost da se dobro krećem i trebam izdržljivost", zaključio je Jones, a prenosi portal MMAJunkie.

Linker
25. travanj 2024 01:01