UFC

Jones objasnio zašto se želi boriti protiv Miočića i zašto je siguran da bi ga pobijedio

Jon Jones i Stipe Miočić
 screenshot/Youtube
Jon Jones u teškoj kategoriji tema je koja će teško prestati biti aktualna sve dok se to ne dogodi. A ako se pita Jonesa, on bi za tako nešto mogao biti spreman istog trenutka. Priznao je kako se želi boriti protiv Stipe Miočića, a otkrio je i zašto smatra da bi ga pobijedio.

Sve je više fanova koji ne sakrivaju svoju želju da Jona Jonesa što prije vide u teškoj kategoriji. Nakon što je počistio već gotovo pune dvije generacije izazivača u poluteškoj, upravo to bi mogao i po mnogima trebao biti njegov idući potez. Ima li on takvih ambicija? Ima, i to je otvoreno priznao uz dodatak kako je odmah spreman testirati se protiv najboljeg.

"Ja vam se uistinu želim boriti protiv Stipe Miočića. Uvjeren sam da ga mogu pobijediti. Gledajući samo njegove borbe protiv Cormiera, znam da sam ja taj. Razlika u brzini, moja borilačka inteligencija, raznovrsnost, vjera i samopouzdanje, sve je to na mojoj strani. Ja sam onaj koji ga može pobijediti. I želim takve stvari raditi dok sam još vruć, dok se osjećam kao što se osjećam sada. Ne bi mi trebala teškaška borba za zagrijavanje. Mislim da sam već sada dovoljno snažan", rekao je Jones tijekom razgovora s Arielom Helwanijem u njegovom showu na ESPN-u.

Otkrio je Jon da bi kao teškaš bio na otprilike 105 kilograma i da bi kao takav mogao raditi sve što radi i u trenutnoj kategoriji. A u njoj ga već u subotu čeka novi ozbiljan ispit kroz lik i djelo Dominicka Reyesa.

"Sad je cijeli fokus na Dominicku Reyesu. Da, volio bih se boriti protiv Miočića, no isto tako sam sretan ovime što sad radim. Ide mi dobro, pobjeđujem i znam da postoji ona stara izreka koja govori da ne treba popravljati ono što nije slomljeno. Ne znam kad ću uzeti teškašku titulu i hoće li to biti protiv Miočića niti hoće li to biti sada ili za koju godinu. Naučio sam živjeti u trenutku i biti zahvalan na onome gdje se trenutno nalazim. Budućnost će se posložiti sama", otkrio je.

U poluteškoj kategoriji će se konstantno pojavljivati neka nova imena, no mnogi neće Jonesu priznati njegovu nadmoć sve dok ga ne vide protiv najboljih boraca elitne divizije. Jedino što apsolutno nitko ne može znati kad će se to dogoditi.

Linker
21. travanj 2024 09:58