UFC

Jones odgovorio potencijalnim izazivačima: 'Ponašate se kao ku**'

Jon Jones
 Screenshot
Jon Jones je na UFC-u 239 prvi put u karijeri pojas prvaka u poluteškoj kategoriji obranio podijeljenom odlukom sudaca. Nakon pet iscrpljujućih rundi "Bones" je ipak u očima sudaca bio dovoljno bolji od Thiaga Santosa da titula ostane u njegovim rukama. No, manje uvjerljiva predstava je okuražila mnoge "contendere" koji sada vjeruju da bi mogli ugroziti po mnogima najboljeg MMA borca u povijest.

Pa su se tako vrlo brzo javili bivši izazivač Anthony Smith, ali i potencijalni budući - Corey Anderson. To je naljutilo prvak jer smatra da su licemjerni.

"Zašto ti tipovi moraju pričati ovakva sr***a prije nego što izgube od mene? A onda, nakon borbe, ja nastavim vrlo korektno prema njima i pravi sam sportaš. Ovo je već dosadno...", kaže razočarani, ali i ljuti Jones koji je zapravo reagirao na prozivku Smitha.

Podsjetimo kako je "Bones" pobijedio upravo Anthonya Smitha u ožujku na UFC-u 235. Aktualni prvak je bio prilično uvjerljiv te je izazivača svladao jednoglasnom odlukom u meču u kojem je bio bolji u svih pet rundi. Konkurentu je zato poručio da bude tiho...

No, više od Smitha, naljutio ga je Corey Anderson, koji trenutačno drži 8. mjesto na ljestvici poluteške divizije. On je Jonesa javno prozvao radi grijeha iz prošlosti.

"Razumijem ih, ali volio bih da ti momci više govore svojom vještinom, a ne riječima. Za tipove koje svijet smatra nekim od najopakijih sportaša, većina se ponaša poput ku**. Uvijek laju, a grizu jako slabo", napisao je Jones na svom službenom Twitteru odgovarajući na prozivku Andersona te je dodao:

"Da, znam vrlo malo o njemu, ali ću ga definitivno razotkriti. Možda će htjeti reći svojoj supruzi da ostane kući u prosincu."

Za sada se ne zna koga je sljedećeg UFC naumio za Jonesa. S obzirom da je aktualni šampion počistio gotovo čitavu diviziju, UFC ima sve manje i manje opcija za svoju mega zvijezdu. U prosincu je demolirao Gustafssona, a zatim pobijedio Smitha i Santosa. Tu je i uvijek primamljivi treći meč protiv Daniela Cormira koji fanovi priželjkuju, no "Bones" je svom poslodavcu očito "okačio" paprenu cijenu ukoliko žele da se preseli u tešku kategoriju.

Linker
19. travanj 2024 07:00