UFC

Jones prelazi u teškaše, tvrdi da ima recept za Stipu: 'Uskoro postajem najopakiji tip na svijetu'

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Jon Jones komentirao je na Twitteru glavnu UFC 252 borbu, a potom je najavio napad na teškaški tron

Svjetska MMA javnost budnim je okom pratila UFC 252 priredbu i njenu glavnu borbu, između Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Među njima je naravno bio i Jon Jones, samo što je UFC-ov prvak poluteške kategorije tijekom cijele borbe i ostavljao komentare na Twitteru.

Već na samom startu otkrio je kako ća navijati za Cormiera, objasnivši da njih dvojica imaju toliku povijest da u svakoj njegovoj pobjedi vidi i malo svog trijumfa.

Nakon toga su krenuli razni komentari, gdje je često znao natuknuti kako u teškoj kategoriji vidi neke prednosti za sebe. Tako je rekao da mu se tempo čini poprilično manji nego u poluteškoj kategoriji, a dodao je i kako mu se teškaši ne čini toliko veći od njega. To je zapravo svima koji prate ovaj sport itekako jasno.

Ipak, ono glavno došlo je na kraju borbe, kad je Jones prvo poručio teškoj kategoriji kako dolazi, s ciljem osvajanja naslova prvaka.

Ono najzanimljivije ticalo se onoga kako to misli ostvariti i zašto smatra da će pobijediti Stipu Miočića, ako se za tron bude morao boriti protiv njega.

"Potrebno je izbjegavati Stipinu desnu ruku, a ja sam prebrz za njega. Osim toga, bit ću presnažan kad dođe vrijeme i imat ću previše energije. Ubrzo, jako skoro, bit ću smatran najopakijim čovjekom na planetu", napisao je.

Jones je trenutno još uvijek u svađi s UFC-om i ne zna se kad bi mogao idući se puta boriti. Jan Blachowicz i Dominick Reyes su na čekanju i UFC bi između jednog od njih trebao izabrati idućeg Jonesovog izazivača za naslov prvaka poluteške kategorije. No, prvo se s Jonesom moraju dogovoriti po pitanju financija, oko čega je proljetos i došlo do žestoke rasprave te na kraju zahlađenja odnosa.

Linker
25. travanj 2024 07:38