UFC

Jones smatra da je možda i previše opušten pred borbu protiv Santosa

Jon Jones
Jon Jones spreman je za subotnju UFC 239 borbu protiv Thiaga Santosa, ali je čak priznao kako je možda i previše opušten pred ispit koji ga čeka.

U razgovoru s Brettom Okamotom na ESPN-u, Jones se dotakao toga kako se sad osjeća i zbog čega ove godine planira biti aktivniji nego ikad do sada. Ovo će mu biti treći nastup u nešto više od šest mjeseci, a rekao je kako se do kraja 2019. namjerava boriti još dva puta.

"Greg Jackson mi ponavlja kako su Rimljani bili tako dominantni jer su se borili cijelo vrijeme. On ima isti takav plan za mene, da budem izuzetno aktivan i opušten po pitanju borbe. Nisam ozlijeđen i sve je ovo kao jedan običan dan u uredu. Visoka očekivanja, teški protivnici, idući opaki tip za protivnika, sve mi je to tako poznato i blisko. Čak se osjećam i previše opušten u ovom trenutku. Ne bih imao ništa protiv da sam malo nervozniji, osjećao bih se još spremniji. No, i ovako se osjećam sjajno", ispričao je Jones, kojem će Thiago Santos biti deseti izazivač kojeg treba savladati za obranu titule.

Priznao je kako je u potpunosti drugačija situacija bila u prosincu, kad se vraćao borbama i to u revanšu protiv Alexandera Gustafssona.

"Za drugu borbu protiv Gustafssona bilo je drugačije. Nisam si mogao pomoći jer on je jedina osoba koja me je nakon borbe poslala u bolnicu. Nakon njega su me spojili na morfij. Tip je visok i dugačak kao ja. Sam sebi sam postavljao jako puno pitanja. Na kraju sam dobio odgovore koji su mi se itekako svidjeli", otkrio je uz osmijeh.

Ova borba za Jonesa je specifična po još nečemu. Po prvi put se u promociji iste njega navodi kao najboljeg svih vremena. To je naziv koji se do sada kretao tek među MMA zajednicom, a sad je UFC isti odlučio staviti u prvi plan. Dakle, Jon Jones više ne brani samo titulu prvaka, on brani taj status koji je zapravo puno više od toga.

Linker
23. travanj 2024 10:24