UFC

Jones u Cormieru pronašao inspiraciju: 'Hvala ti na toj motivaciji'

 Jason Silva/AGIF/AFP
Iako je dugo vremena između njih bilo zle krvi, Jon Jones danas na Daniela Cormiera ne gleda kao na rivala već kao na čovjeka u kojem je pronašao inspiraciju.

"I za 10 godina ću biti na vrhu ovoga sporta!" - najavio je nedavno Jones, a čini se da je motivaciju za neke svoje nadolazeće izazove pronašao u bivšem dvostrukom prvaku i borcu s kojim se dva puta obračunao u Octagonu - Danielu Cormieru.

'Bones' je sa svega 23 godine po prvi puta osvojio UFC-ov pojas i tako postao najmlađi prvak u povijesti promocije. Danas je on 32-godišnjak koji se nada da će još dugo vladati MMA-om, a da su nastupi na najvišoj razini mogući i u četrdesetima, uvjerio se pogledom na svog nekadašnjeg rivala.

"Želim biti ovdje još čitavo iduće desetljeće i želim tijekom tog razdoblja biti prvak. A inspiraciju pronalazim u Danielu Cormieru. On je bio prvak s 40 godina. Dominirao je puno mlađe od sebe i zbog njega znam da ću, ako činim prave stvari i stvarno se pobrinem za sebe, moći držati korak s ovom novom generacijom boraca. To je moj cilj. Daniele, hvala ti na toj motivaciji", izjavio je Jones na druženju s medijima uoči UFC 247 priredbe na kojoj ga ovog vikenda čeka neporaženi izazivač Dominick Reyes.

Linker
24. travanj 2024 03:16