UFC

Jones uzvratio paljbu, ponovno traži raskid ugovora: 'Dana, prijeđi s riječi na djela!'

Jon Jones i Dana White
 Screenshot (YouTube)
Jon Jones nije mogao ignorirati posljednje izjave Dane Whitea pa je kroz nekoliko 'tweetova' iznio svoju stranu priče i još jednom pozvao UFC na prekid suradnje.

Verbalni rat između Whitea i Jonesa vruća je tema u borilačkim krugovima, a do svađe je, kao što to često u ovome poslu zna biti slučaj, došlo zbog novca.

Predsjednik UFC-a još je prije nekoliko dana optužio prvaka iz poluteške da traži "apsurdno preveliki novac u apsolutno krivo vrijeme". Što je, prema Whiteu, glavni razlog zbog kojeg nisu pronašli zajednički jezik u pregovorima oko Jonesovog prelaska u tešku kategoriju i potencijalnog susreta s Francisom Ngannouom.

Ista tema bačena je pred Whitea i na press konferenciji nakon posljednje UFC-ove priredbe (UFC on ESPN 9).

Dana je tu ponovno zaključio kako je Jonesov zahtjev nerealan te je jednog od najboljih boraca u povijesti optužio da si je sam kriv za narušenu reputaciju.

Jones jednostavno nije mogao sve to ignorirati, a kada je krenuo s odgovorima preko Twittera, prvo se dotaknuo tekstualnih poruka. Posjetimo, White je u jednoj fazi ove rasprave istaknuo da "posjeduju poruke koje mogu dokazati da govori istinu, ali da iste neće objaviti u medijima". Jones, naravno, tvrdi da je to laž i da nema nikakvih poruka jer jednostavno nije tražio nekakav konkretan iznos od UFC-a.

"Novinar pita Danu da mu pokaže poruke, a ovaj umjesto toga 55 sekundi priča zašto bi lagao", napisao je Jones nedugo nakon što je podijelio video s tim dijelom press konferencije.

"Dana, u niti jednom trenutku nisam zahtijevao nešto od tebe. Jednostavno sam pitao za 'super fight' i tražio sam kompenzaciju za to. Ti si taj koji je počeo javno pričati o pregovorima i pokazivati svijetu koliko toga svo ovo vrijeme uskraćuješ svojim sportašima."

"Hunter (Whiteov odvjetnik, op.a.) i ja smo imali vrlo uljudan razgovor. Obožavam kad vidim kako me pokušavaš prikazati kao nekakvog ljutog lika koji bez ikakvog poštovanja traži novac. A onda još iznosiš afere koje sam imao izvan kaveza samo kako bi opravdao to što me godišnje plaćaš desetke milijuna manje od onoga što zaslužujem."

"Ponašaš se kao veliki dečko i pričaš kako te nije briga, no prijeđi onda s riječi na djela i raskini taj ugovor sa mnom."

"Tekstualne poruke ne postoje", ponovio je Jones u odgovoru na jedno pitanje da bi priču zaokružio zaključkom kako bi "vjerojatno više novca zaradio u svom boksačkom debiju nego u iduće tri UFC borbe kombinirano."

"Tu su još i nekretnine, gluma, ali i uloga oca. Nikome ne trebaju Danine laži", dodao je 'Bones'.

Linker
18. travanj 2024 07:59