UFC

Jones vrlo brzo otkrio novosti: 'UFC i ja uskoro ulazimo u pregovore!'

Jon Jones i Dana White
 screenshot/YouTube
Nedugo nakon što je napustio UFC titulu poluteške kategorije, Jon Jones vratio se s novim vijestima

Sad već bivši dugogodišnji prvak UFC-ove poluteške kategorije, Jon Jones, sve je bliže tome da i službeno postane dio teške kategorije. Nakon što je putem serije objava na Twitteru otkrio kako napušta poziciju prvaka poluteške kategorije te kako se nada dogovoru s UFC-om, nakon kojeg bi se vratio kao teškaš, čini se da bi se to moglo dogoditi puno ranije nego što bi bilo tko pretpostavljao.

Naime, istim putem kako je otkrio da napušta polutešku kategorije, Jones je nedugo nakon toga objavio da je prelazak u tešku puno bliži nego što se to mislilo.

"Upravo sam imao vrlo pozitivan razgovor s UFC-om. Čini se kako će doći do pregovora za moju iduću borbu u teškoj kategorije. To su dobre vijesti, mogu reći da proces dobivanja mase započinje", napisao je ponovno na Twitteru.

Tako bi se napokon završila dugogodišnja saga s Jonesovim odlaskom u tešku kategoriju. Postoji veliki broj fanova koji smatra kako mu je tamo odavno bilo mjesto, gledajući po njegovim fizičkim atributima te kako je u poluteškoj kategoriji automatski imao prednost pred konkurencijom. No, isto tako vrijedi navesti da nikad nije imao problema sa zadovoljavanjem granice poluteške kategorije od 93 kilograma.

Kako bi Jones izgledao kao teškaš, moguće je zamisliti pogledom na njegovu braću. Ono što ne možemo zamisliti, ali smo izuzetno zainteresirani da što prije saznamo, je kakve će mu biti performanse kad se u Octagonu pojavi sa 105 ili 110 kilograma, bez da je prolazio kroz mukotrpan proces skidanja viška mase. Uostalom, iz još jedne njegove objave može se zaključiti kako je i on sam jednako uzbuđen oko toga.

"Bilo bi zabavno držati obje titule, no jeste li vidjeli kako izgledaju momci u mojoj obitelji? Uistinu vjerujem kako će dodavanje dodatne mase zapravo dovesti do ostvarivanja mog pravog genetskog tjelesnog potencijala", napisao je fanu koju ga je pitao zašto ne bi istovremeno držao dvije titule.

Jonesov stariji brat Arthur bivša je NFL zvijezda, dok mlađi brat Chandler i dalje nastupa u elitnoj ligi američkog nogometa.

Linker
16. travanj 2024 09:22