UFC

Jose Aldo i Marlon Vera pojačavaju sjajni Fight Night za kraj godine

Jose Aldo
 Mauro Pimentel / AFP
Borba bantam kategorije između Josea Alda i Marlona Vere ipak će se održati ove godine

Nakon što prošlog mjeseca UFC-u nije upalio plan da ovotjedni UFC 255 program pojača borbom bantam kategorije između Josea Alda i Marlona Vere, ova dvojica bantamaša ipak će se ove godine naći u Octagonu i to na UFC Fight Nightu 185, kojeg 19. prosinca predvodi borba između Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva. Zapravo, obojica su za borbu odmah bili zainteresirani, no Brazilcu nikako nije odgovarao datum. Tražio je 12. prosinca i UFC 256, no promocija je odabrala ugovoriti ovu borbu za tjedan dana kasnije.

Aldu (28-7, 10-6 UFC) će to biti prvi nastup nakon ovoljetnog neuspješnog napada na titulu bantam kategorije. Bolji od legende perolake kategorije bio je Petr Yan, koji će upravo na UFC 256 prvi put titulu braniti. Brazilac se zadržao na sedmom mjestu ljestvice te je čekao ugovaranje nove borbe i ono je došlo te će nastupiti peti put u posljednje dvije godine, što je za njega izuzetno visoka brojka, ako znamo da je kao prvak rijetko kada uspio upisati i dva nastupa u jednoj kalendarskoj godini. On se inače nalazi unutar niza od tri poraza koji svakako namjerava prekinuti.

Svoju do sada najveću pobjedu će preko njega tražiti Marlon Vera (16-6-1, 10-5 UFC). On je posljednji put nastupio u kolovozu na UFC 252 priredbi, gdje je bio bolji od Seana O'Malleya. Zapravo, borbu je presudila ozljeda njegovog protivnika, no činjenica je da je Vera tim putem došao do šeste pobjede u posljednjih sedam nastupa. 27-godišnji borac iz Ekvadora nalazi se na 15. mjestu ljestvice izazivača bantam kategorije, a sad će tražiti mjesto u Top 10.

Borba odlazi na vrlo jaku priredbu koju predvode Edwards i Chimaev, no kad se pogleda cijeli program, lako se da zaključiti kako UFC namjerava 2020. godinu zatvoriti najjačom priredbom iz Fight Night serije koju su u posljednji 12 mjeseci ponudili. Tu su borba velter kategorije između Stephena Thompsona i Geoffa Neala, okršaj bantamaša Marlona Moraesa i Roba Fonta, kao i poluteškaški duel Ryana Spanna i Mishe Cirkunova. Ostatak poznatih imena na programu čine Deron Winn, Belal Muhammad, Alexandre Pantoja i mnogi drugi. Lijep će to biti poklon UFC-a svojim fanovima za praznike te uz nadu u puno lakšu 2021. godinu, s fanovima ponovno na tribinama.

Linker
16. travanj 2024 05:41