UFC

Jose Aldo idućeg mjeseca protiv opakog suparnika lovi prvu pobjedu u bantamu

Jose Aldo
 Mauro Pimentel / AFP
Borba bantam kategorije između Josea Alda i Marlona Vere dodana je UFC 255 programu

Nakon što suci nisu vjerovali kako je dovoljno napravio u debi borbi unutar bantam kategorije protiv Marlona Moraesa te nakon što je uvjerljivo poražen u borbi za titilu protiv Petra Yana, Jose Aldo će 21. studenog na UFC 255 priredbi tražiti svoju prvu pobjedu u bantam kategoriji.

Legendarni borac i bivši prvak perolake kategorije prihvatio je izazov koji su ispred njega stavili UFC matchmakeri te će se suprotstaviti Marlonu Veru, vrlo atraktivnom i potentnom borcu iz Ekvadora.

27-godišnji Vera (16-6-1, 10-5 UFC) trenutno je na šest pobjeda u posljednjih sedam borbi, gdje je tek izgubio borbu od Songa Yadonga, za koju su mnogi vjerovali kako je sudačka odluka mogla otići i u njegovu korist. Najveći trijumf ostvario je svakako u kolovozu na UFC 252 priredbi, kad je savladao Seana O'Malleya, tako ugasivši hype koji se krenuo stvarati oko nove UFC zvijezde. Vera se nakon toga našao na 15. mjestu službene ljestvice izazivača bantam kategorije.

Kod Alda (28-7, 10-6 UFC) je zanimljiva situacija. Unatoč 0-2 omjeru u bantamu, on se nalazi na sedmom mjestu ljestvice, što je prvi slučaj u UFC povijesti da se borac koji je u nekoj kategoriji nastupio, a nije upisao pobjedu, nalazi rangiran. Ukupno je poražen čak pet puta u posljednjih sedam borbi te će ovaj 34-godišnji šampion preko nadolazećeg potencijala tražiti potvrdu kako je njegov ranking relevantan i s razlogom tako dobar.

UFC 255 je priredba na kojoj će se dvojac boriti, a obilježit će je muha kategorija. Za titulu u ženskoj borit će se Valentina Shevchenko i Jennifer Maia, dok će titulu u muškoj muha kategoriji braniti Deiveson Figueiredo protiv Alexa Pereza. UFC do sada nije službeno potvrdio kojoj će borbi dati status "main eventa".

Linker
16. travanj 2024 05:45