UFC

Jose Aldo pred napad na bantam titulu: 'Zaslužio sam biti ovdje, ne obazirem se na komentare'

Jose Aldo
 screenshot/Youtube
Jose Aldo tvrdi kako je u potpunosti zaslužio napad na titulu UFC-ove bantam kategorije

Tijekom vikenda koji nam slijedi, bivši dugogodišnji UFC-ov prvak perolake kategorije, Jose Aldo, imat će priliku doći i do pojasa jedne kategorije niže, tj. bantama. Borit će se za upražnjeni naslov protiv nove ruske zvijezde, Petra Yana. No, mnogi fanovi smatraju kako se Aldo nalazi tamo gdje nije zaslužio biti.

Naime, on se u bantam kategoriju spustio krajem prošle godine te je u jedinoj borbi do 61.5 kilograma težine poražen od Marlona Moraesa. Mnogi se s tom odlukom sudaca nisu složili, no na papiru mu je ostao poraz. Kako je prije "korona krize" Moraes imao ugovorenu borbu protiv Yana, očekivalo se da će on dobiti priliku boriti se za titulu. No, UFC je donio odluku kako će to biti legendarni Jose, što nije razljutilo samo Moraesa, nego i fanove koji tako što ne smatraju poštenim. Ipak, 33-godišnji Aldo tu ne vidi nikakav problem.

"Ne zamaram se takvim stvarima. Pobijedio sam u toj borbi. Čak su mi suci nakon borbe rekli da se slažu sa mnom. Savladao sam Marlona, koji je prvi borac ljestvice, tako da se nemam oko čega brinuti, zaslužujem biti ovdje", rekao je Aldo novinarima MMA Junkiea tijekom medijskog dana u Abu Dhabiju.

Iako je poražen u četiri od posljednjih šest borbi, uključujući dvije borbe za titulu u perolakoj, Aldo smatra da još uvijek ima vremena postići puno toga. Promjena kategorije dugo mu je vremena bila u planu, no namjeravao je to napraviti u drugom smjeru.

"Oduvijek mi je sam bio postati prvakom dvije divizije. Prvobitno sam mislio kako ću za tako što otići u laku kategorije, no evo me na kraju dolje u bantamu. Mislim da ću moći s ponosom gledati na sve što sam postigao, jednog dana kad odlučim prestati s ovim", objasnio je.

Aldo je nedavno otkrio kako za bantam kategoriju kilograme skida još lakše nego dok se borio u perolakoj kategoriji. Otkrio je kako je promijenio svoje tijelo i stil života te kako je ovo zapravo kategorija koja mu u potpunosti odgovara. Za prvi nastup je kilograme skinuo bez većih problema, no mnogi pamte kako je na vaganju izgledao podosta slabašno i potrošeno. Ipak, već idući dan u Octagonu je sve bilo na svom mjestu.

Linker
16. travanj 2024 20:50