UFC

Jose Aldo ugovorio borbu kojom će debitirati u bantam kategoriji

Jose Aldo
 screenshot/Youtube
Samo par dana nakon što se pohvalio svojim novim izgledom, koji je najbolji dokaz kako je spreman za debi u bantam kategoriji, Jose Aldo tamo je borbu i ugovorio. Na UFC 245 priredbi, koja se u Las Vegasu održava 14. prosinca, borit će se protiv svog sunarodnjaka Marlona Moraesa.

Ova borba još uvijek nije službeno potvrđena, no kada najveći svjetski borilački portali nešto navedu kao "targeted", to gotovo uvijek znači kako je sve dogovoreno. Prema tome bi se Aldo i Moraes trebali boriti na posljednjem ovogodišnjem UFC-ovom PPV eventu, 14. prosinca u Las Vegasu. Riječ je o priredbi koju će predvoditi borba Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona, a ukupno se na programu nalazi čak tri okršaja za titulu. Jedan od najuspješnijih boraca svih vremena svakako je vrijedan dodatak već sada spektakularnom programu.

Aldo je svoje spuštanje u bantam najavio nedugo nakon što je na UFC 237 priredbi poražen od Alexandera Volkanovskog, čime je svoje šanse za skorašnji novi napad na titulu poprilično umanjio. S druge strane, u bantamu bi mu, ovisno o protivniku, možda čak i jedna pobjeda mogla biti dovoljna za napad na tron koji trenutno drži Henry Cejudo. Kao protivnik mu se odmah ponudio Marlon Moraes, a sad je isti i potvrđen kao onaj koji će Aldu priuštiti dobrodošlicu u novu kategoriju.

Moraes je poražen u borbi za titulu bantam kategorije jednu PPV priredbu prije spomenutog Aldovog poraza. No, uvjeren je kako je protiv Henryja Cejuda imao samo loš dan te se nada novoj prilici. Ipak, bantam kategorija prepuna je kvalitete i za to će mu trebati pokoji impresivan rezultat. Iako je daleko od vremena kad je vladao perolakom kategorijom, Jose Aldo i dalje je ogromno ime u MMA krugovima.

Linker
19. travanj 2024 09:39