UFC

Jose Aldo ukazao na još jedan ogromni problem: 'Hoće li borci uskoro pljačkati ljude na ulici!?'

Jose Aldo
 screenshot/Youtube
Jose Aldo nalazi se u dvotjednoj samoizolaciji nakon koje se nada dobiti uvjete za trening kojim bi se pripremio za borbu protiv Henryja Cejuda, planiranu za svibanj i UFC 250 priredbu. Tim putem je prokomentirao mjere koje uključuju karantenu, a za koje smatra da će jako negativno djelovati na cijelu borilačku scenu.

Brazil je jedna od država koje trenutno vode najveću bitku s epidemijom koronavirusa. U posljednjih tjedan dana broj obitelji se utrostručio i vjeruje se da njima najgore razdoblje tek slijedi. Tako da ne treba čuditi što se i najmnogoljudnija država Južne Amerike odlučila na stroge mjere. Mnogi će tu puno toga izgubiti, a bivši UFC-ov prvak, Jose Aldo, smatra kako su borci jedni od onih na koje cijela situacija zapravo najgore djeluje.

"Puno ljudi podržava ove mjere, no moram vam reći da su gotovo svi sportaši ostali bez sponzora. Kako će se uzdržavati? Hoće li borci odlaziti na ulice i pljačkati ljude? Što ćemo raditi? Nema dvorana, sve su zatvorene pa ne možeš držati niti privatne sate. Kako ćemo preživjeti? Propasti će sve tvrtke koje nas sponzoriraju jer im ne radi proizvodnja. I kako da onda nama išta daju kad ne mogu platiti svoje radnike? To je već utjecalo na mene i mnoge druge sportaše. Razumijem tu stranu svega, no nije nam lako", ukazao je Aldo na cijeli problem u razgovoru za MMA Fighting.

Ovu cijelu situaciju pokušao je također navesti kao primjer onoga kako bi se borci trebali ponašati u budućnosti. Smatra da se svi trebaju boriti što više i da ne smiju odbijati borbe, upravo zbog mogućnosti ovakve situacije.

"Zbog ovakvih stvari sam uvijek govorio svima u svojoj dvorani da ne biraju borbe. Nikad ne znaš što će doći sutra. Ako si prvak, trebaš se boriti protiv prvog izazivača na ljestvici. Što se više boriš, više imaš pažnje na sebi i sve oko tebe raste. U najvećem problemu danas su upravo borci koji su odbijali borbe i pokušavali birati protivnika. Ovo je dokaz da se trebaš što više boriti kad imaš priliku", objasnio je.

Aldo se nada da će nakon dvotjedne izolacije, u koju je sam sebe stavio, moći dobiti priliku trenirati i pripremati se za borbu protiv Henryja Cejuda, u kojoj bi trebao napasti titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije. Isto to su napravili i svi njegovi planirani trening partneri s kojima bi odradio cijeli pripremni kamp. Priredba je planirana za 9. svibnja, a sudionice sunaslovne borbe, Amanda Nunes i Felicia Spencer, već su izrazile nadu da će se sve preseliti na Floridu.

Linker
23. travanj 2024 18:10