UFC

Justin Gaethje: 'Pobijedit ću Tonyja, a od Khabiba tražim da me pokuša ubiti!'

Justin Gaethje
 Screenshot (YouTube, UFC)
Justin Gaethje (21-2) 9. svibnja naći će se u najvećoj borbi svoje dosadašnje karijere. Bivšem WSOF prvaku tog će dana suparnik biti Tony Ferguson (25-3), a uspješniji od njih dvojice UFC 249 priredbu napustit će s privremenim pojasom u lakoj kategoriji. Nagrada je to koja osigurava meč s Khabibom Nurmagomedovom, a Justin je itekako svjestan toga da se ne može nazivati prvakom sve dok ne zaustavi neporaženog Dagestanca.

Prema pisanjima ESPN-a, Gaethje je poznat po tome da ne prihvaća borbe u posljednji trenutak, ali da je nagrada poput privremenog pojasa bila nešto što jednostavno nije mogao ignorirati.

"Jednom kada stave taj pojas oko mene, to neću smatrati konačnom destinacijom. To će biti mapa koja će mi pokazati put do vrha. Bit će lijepo imati pojas, ali to neće biti to. To neće značiti da sam prvak. Kada pobijedim Tonyja, borit ću se s Khabibom. Zbog te sam borbe tu gdje jesam - želim biti najbolji na svijetu. Kada dođe do tog meča, želim da me pokuša ubiti, inače ga neću poštovati", izjavio je Gaethje u razgovoru s ESPN-om.

Gaethje se za meč s 'El Cucuyjem' priprema u svojoj garaži, a društvo mu prave Beneil Dariush i UFC-ov prvak iz velter kategorije Kamaru Usman.

Upitan brine li ga to da bi se ponovno morao otkazati event, koji inače još uvijek nema službeno potvrđenu lokaciju iako se najviše spominje Florida, Justin odgovara:

"Moram biti 100 posto uvjeren da će se meč dogoditi. Ako ne razmišljam tako, doći će do toga da ću povući nogu s gasa", poručio je za kraj Gaethje koji će protiv Fergusona loviti četvrtu pobjedu u nizu.

Linker
23. travanj 2024 20:06