UFC

Justin Gaethje: 'UFC je najavio borbu bez da su me pitali želim li, mislim da to nije u redu'

Justin Gaethje
 screenshot/UFC
Justin Gaethje u prvom trenutku nije bio sretan kad je dobio informaciju da nastupa u glavnoj borbi UFC priredbe najavljena za 9. svibnja. Naime, zasmetalo mu je to što ga o tome nitko nije unaprijed obavijestio.

Kao što je bilo planirano i za otkazanu priredbu koja se trebala održati 18. travnja, Justin Gaethje borit će se protiv Tonyja Fergusona za titulu privremenog prvaka lake kategorije. Ipak, UFC je tu borbu najavio bez da su ga pitali je li uopće i dalje zainteresiran.

U razgovoru s ESPN-ovim Brettom Okamotom otkrio je kako je zapravo dogovaranje borbe, ako ga tako možemo nazvati, izgledalo.

"U jednom trenutku sam vidio kako Dana White govori o priredbi 9. svibnja te kako sam ja u glavnoj borbi. U prvom trenutku sam se upitao što se to događa. Bio sam povrijeđen, jer sam im već ranije rekao kako se nemam namjeru boriti s kratkim pripremnim kampovima. Ne krivim ih, vjerojatno su dobili dojam da ću, ako sam bio spreman boriti se 18. travnja, isti takav stav imati i za 9. svibnja. No, to su potpuno različite okolnosti i nisam bio sretan", rekao je Gaethje, da bi onda dodao kako po pitanju nastupa nije bilo problema, nego samo smatra da je trebao biti obaviješten.

"Kad je u pitanju borba za titulu, istu se prihvaća pa i ako poziv dođe samo dan ranije", potvrdio je.

Gaethje će se tako u glavnoj borbi suprotstaviti Tonyju Fergusonu, dok će prije njih u Octagon dvorane u Jacksonvilleu ući Henry Cejudo i Dominick Cruz.

Linker
25. travanj 2024 13:52