UFC

Kako pobijediti Khabiba? Rockhold smatra da postoji samo jedan način

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Luke Rockhold, bivši UFC-ov prvak te dugogodišnji prijatelj i trening partner Khabiba Nurmagomedova (28-0), smatra da je neporaženi Dagestanac noćna mora za svakog protivnika.

Unatoč tome što je u intervjuu za Submission Radio nahvalio Khabiba, Rockhold vjeruje da ipak postoji jedan način da aktualni UFC-ov prvak doživi poraz u Octagonu.

"Problem je kod tih likova u lakoj da jednostavno nisu svjesni toga kakav je osjećaj kad vas Khabib zgrabi. Sudjelovao sam u 'grappling' treninzima s puno talenta u lakoj i velteru, ali Khabib predstavlja puno više od toga što su svi ti borci iz lake, ali i većina onih iz veltera, ikad osjetili. Stoga, briga me tko si i kakav si... Čak i da si Tony Ferguson, nećeš se osjećati isto jednom kad te Khabib zgrabi", izjavio je Rockhold.

Pa postoji li onda uopće šansa da netko svlada trenutno nedodirljivog Nurmagomedova?

"Morali biste ga uhvatiti s nečim divljim, u ranoj fazi borbe. Zašto? Jer što meč duže traje to će vas Khabib više puta uloviti, a to nije dobro za nikoga", poručio je Luke.

A kada ćemo Khabiba ponovno vidjeti u akciji, u ovim trenucima nije poznato... Nakon što je i po peti put otkazan njegov meč s Tonyjem Fergusonom, UFC-ov prvak morao je odgoditi svoj povratak u Octagon, a u međuvremenu će pozorno pratiti UFC 249 priredbu (9. svibnja) na kojoj će saznati svog idućeg izazivača.

Linker
20. travanj 2024 08:52