Kamaru Usman: Masvidal je imao puno sreće u posljednjim borbama i to je kvalitetno iskoristio

Kamaru Usman otkrio je kako nije previše impresioniran posljednjim uspjesima i uzletom Jorgea Masvidala. No, isto tako otkriva kako bi raširenih ruku prihvatio borbu protiv njega.

Jorge Masvidal trenutno se nalazi u životnoj formi i na vrhuncu popularnosti. Tri pobjede u nizu stavile su ga u poziciju gdje je velika vjerojatnost kako će biti prvi izazivač UFC prvaka velter kategorije u 2020. godini. Prije toga će se održati još jedna borba za tu titulu. 14. prosinca Kamaru Usman morat će odgovoriti za izazov koji mu pruža Colby Covington, no kao vladar kategorije nije mogao ne prokomentirati priču oko Masvidala. I tu je priznao kako nije oduševljen poput nekih.

"Ne mogu reći da sam impresioniran jer kod Masvidala nismo vidjeli ništa novo, on je i dalje isti lik. Oduvijek se bori na jednak način, samo je ovog puta izvukao malo više sreće. Darren Till ga je poslao na pod u prvoj rundi njihove borbe, a što mislite kako bi borba završila da nije pogodio onaj udarac u drugoj rundi? Ili da nije pogodio ono koljeno protiv Bena Askrena? Neću reći kako je to izveo na sreću jer to je bilo ono što je pripremao i što je trenirao. Ali, što da mu nije prošlo?", rekao je Usman u razgovoru za MMA Fighting, da bi onda dodao:

"Još ga nisam vidio u borbi protiv pravog velteraša, da ga dominira od početka do kraja. Kad budem to vidio, onda ću moći reći kako je on sada drugačiji borac. No, mislim kako je trenutno kvalitetno zajašio val do kojeg je došao uz puno sreće na svojoj strani. Ne mogu osporiti to što je postigao jer mislim kako je odradio sjajan posao i iskoristio pruženu priliku. Zapravo sam sretan zbog njega."

Ako savlada Colbyja, realna je situacija da će se morati boriti upravo protiv Masvidala. I tom idejom je zapravo oduševljen.

"On oko sebe sad ima jako puno pažnje, najviše do sada, a jako dugo je u sportu. To mi se sviđa, automatski osigurava da je puno očiju upereno u tebe. Ako on dogura do borbe protiv mene, moram priznati da bih bio jako zainteresiran za nju", rekao je Usman.

Ovaj stav je zapravo vrlo jasan. Masvidal je popularan i atraktivan, a Usman o njemu baš i nema najbolje mišljenje. Čini se kako ga smatra lakim ispitom, a ponudit će mu dobru priliku za veliki zaradu. Tko bi onda bio lud i tako nešto odbio?

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!