UFC

Kamaru Usman: Pobijedio sam najvećeg velteraša ikad, dajte mi sad pravu lovu!

Kamaru Usman i Tyron Woodley
Napokon je i Kamaru Usman javno izjavio nešto po pitanju svoje prve obrane titule UFC prvaka velter kategorije. Barem tako možemo opisati njegovu novu objavu na Instagramu u kojem je pokušao fanove podsjetiti na borbu kojom je titulu osvojio.

Usman je UFC prvak postao u ožujku, nakon što je savladao Tyrona Woodleya. Bila je to nevjerojatno uvjerljiva pobjeda, gdje je 25 minuta dominirao nad bivšim prvakom i jednim od najboljih boraca velter kategorije u povijesti. Zapravo, ako se pita Usmana, on je savladao najvećeg.

Dok se čeka ugovaranje njegove prve obrane titulu, nakon što je ona planirana neslavno propala, Usman je odlučio suptilno objasniti gdje je kod pregovara zapelo s njegove strane. Lako je zaključiti kako je stvar financijske prirode.

"Ne zaboravite tko je riješio najvećeg velteraša svih vremena. Namjeravate nastaviti cmizdriti oko toga kako ne branim titulu? Dajte mi pravog tipa i pravi novac pa ću ponoviti posao", napisao je Usman na Instagramu uz podijeljenu fotografiju s borbe protiv Woodleya.

Što se tiče najvećeg velteraša ikad, mislimo kako se većina ne bi složila s ovakvom eliminacijom Georgesa St-Pierrea iz konteksta. Što se tiče drugog dijela Usmanovog upisa, jasno je kako nije zadovoljan s onim što UFC nudi i pretpostavlja se kako mu zbog toga nije odgovarala niti opcija New Yorka, gdje su zapravo najveći porezi te bi ostao bez velikog dijela svog honorara. Sve je došlo do toga da je Usmanu umalo oduzet pojas, no čini se da ga je spasilo to što se nisu mogi dogovoriti niti s Colbyjem Covingtonom.

Što se tiče protivnika za njegovu spomenutu obranu titule, Covington i dalje je glavna opcija, no niti njegovi uvjeti UFC-u nisu odgovarali. Na čekanju je tako Leon Edwards, koji vjeruje da može profitirati od cijele situacije. Kod njega s financijama ne bi bilo tolikih problema kao s Colbyjem, u to nema nikakve sumnje.

Linker
19. travanj 2024 21:01