UFC

Karolina Kowalkiewicz: Najbolji dani su iza mene, ali to ne znači da odustajem

Karolina Kowalkiewicz
Karolina Kowalkiewicz nastavila je svoj negativni niz porazom od Alexe Grasso na UFC 238 priredbi u Chicagu. Mnogi su mislili kako će se nakon borbe umiroviti, svoje obraćanje na Instagramu je čak na taj način započela, no na kraju je ipak obećala kako neće odustati.

Poraz od Meksikanke bio je za popularnu Karolinu treći u nizu, a ponovno nije izgledala niti blizu svojim izvedbama kojima je dogurala do borbe za svjetsku titulu 2016. godine. Tada je doživjela prvi poraz u karijeri, iako je tijekom pet rundi uspjela dovesti Joannu Jedrzejczyk u probleme. Kratko se uspjela vratiti i prošle godine povezati dvije pobjede, no onda je uslijedio onaj teški nokaut poraz od Jessice Andrade, a onda i dva ovogodišnja. Michelle Waterson i Grasso bile su bolje od nje. Očekivalo se da bi to moglo značiti i kraj karijere za Kowalkiewicz, budući da je svjesna svog pada, obraćanje je čak vodilo u tom smjeru, no ipak je pronašla motivaciju i optimizam za dalje.

"Čestitam Alexi Grasso, odradila je sjajan posao. Hvala vam za svu podršku i tople riječi. Nemojte brinuti za mene, bila sam bolje, ali dobro sam. Ožiljci po licu će uskoro proći. Ostavila sam srce u ovoj borbi, no nešto je nedostajalo. Nisam više borkinja kakva sam nekad bila. Istina je, koliko god bila bolna, da su moje najbolje godine i forma iza mene. Ima toliko mladih, talentiranih i ambicioznih borkinja čije vrijeme tek dolazi. No, nemojte se brinuti. Ja ću se vratiti i pružiti još dobrih borbi. Možda više ne na samom vrhu, ali pružiti ću vam još puno emocija, samo mi dajte vremena", napisala je simpatična Poljakinja na Instagramu.

33-godišnja Karolina spomenutim porazom dovela je svoj omjer na 12-5, dok je kao UFC borkinja na pet pobjeda i jednako toliko poraza. Kako je od rujna nastupila tri puta i tu upisala spomenute poraze, vjerojatno bi joj najbolje odluka bila uzeti kraću pauzu, odmoriti se i onda krenuti u nove borbe. UFC bi joj trebao pronaći adekvatne protivnice, preko kojih možda ipak uspije vratiti ono što je imala kad je tek pristigla u promociju.

Linker
22. travanj 2024 03:54