UFC

Kelvin Gastelum prihvatio USADA suspenziju zbog ponovljenog doping prekršaja

Kelvin Gastelum
 screenshot/YouTube
Kelvin Gastelum suspendiran je od strane USADA agencija na period od devet mjeseci, nakon što mu je doping test po drugi put u karijeri dokazao uzimanje marihuane. Ipak, suspenzija mu je već upola skraćena te odrađena, tako da nema prepreka njegovog skorašnjem povratku u Octagon.

Gastelum je bio pozitivan na THC, ilegalni derivat marihuane. Uzoran je dao nakon svoje prošle borbe, koju je u studenom prošle godine odradio protiv Darrena Tilla. Njemu je to bio drugi pad na marihuanu, nakon što je 2017. godine zbog istog prekršaja ostao bez pobjede protiv Vitora Belforta. Gastelum je priznao krivnju i suspenziju u trajanju od devet mjeseci. No, ista je ubrzo skraćena za pet mjeseci, nakon što je Gastelum pristao sudjelovati u programu borbe protiv uzimanja opojnih droga.

Kako se kao početak suspenzije smatra studeni prošle godine, kad je uzorak preuzet, Gastelum nema nikakvih prepreka za povratak borbama, odnosno kaznu je već u potpunosti odslužio. Spomenutu borbu protiv Tilla je izgubio odlukom sudaca, nakon vrlo neizvjesnih 15 minuta. Ipak, problem je što mu je to bio drugi poraz u nizu, nakon što je u proljeće poražen od Israela Adesanye. Bila je to borba za privremenog prvaka srednje kategorije i jedna od najboljih borbi u 2019. godini uopće.

28-godišnji Kelvin, koji je svakako jedan od najboljih boraca svijeta do 84 kilograma, trenutno traži ugovaranje svoje iduće borbe za ljeto, nakon što je prošao tretman ozljede ligamenata koljena. Srećom, nije bilo potrebe za operacijom. On se nakon obavijesti USADA-e kratko obratio fanovima, objasnivši da je prihvatio posljedice svog ponašanja, no da sad samo gleda prema naprijed u cilju ispunjavanja svoje misije.

Linker
24. travanj 2024 23:39