UFC

Kelvin Gastelum saznao protiv koga će tražiti prekid neugodnog niza poraza

 Jason Silva/AGIF / AFP
30. siječnja u Octagon se vraća Kelvin Gastelum, a vrijednu pobjedu tražit će protiv Ian Heinischa

Donedavno jedan od glavnih kandidata za budućeg prvaka UFC-ove srednje kategorije, 29-godišnji Kelvin Gastelum (15-6, 10-6 UFC), trenutno se nalazi u izuzetno neugodnom nizu od tri poraza. Sve je krenule porazom koji mu je u borbi za privremenu titulu nanio Israel Adesanya, ujedno prema mnogim izborima najboljoj borbi 2019. godine. Odradio je tada Gastelum sjajan nastup te je trenutnom prvaku stvorio velike probleme. Rijetko tko je očekivao da nakon te borbe može posrnuti na način kao što se dogodilo.

Prije točno godinu dana Gastelum je izgubio još jednu neizvjesnu borbu, kad su suci nakon tri runde bodovali u korist Darrena Tilla, da bi onda u srpnju ove godine doživio poraz od Jacka Hermanssona nakon samo 78 sekundi. Neupitno izuzetno talentirani Gastelum našao se tako u ovoj poziciji iz koje će izlaz tražiti borbom koju mu je UFC ugovorio protiv Iana Heinisha. Posljednji put Gastelum je slavio prije dvije i pol godine, odnosno u svibnju 2018. godine. Tim putem bio je bolji od Jacarea Souze, izborivši borbu za titulu, bez koje je ostao samo par dana prije održavanja, nakon ozljede Roberta Whittakera. Nedugo nakon toga nastupio je u gore spomenutoj borbi za privremenu titulu protiv Adesanye.

Heinisch (14-3, 3-2 UFC) je produkt Contender Series showa, a borba protiv Gasteluma bit će mu prva nakon lipnja ove godine i pobjede protiv Geralda Meerschaerta, kojom je prekinuo niz od dva poraza. Trebao se prošlog tjedna boriti protiv Brendana Allena, ali na sam dan borbe dobio je pozitivan COVID-19 nalaz i borba je otkazana. Tako će za nastup morati pričekati do kraja siječnja iduće godine. Heinisch je rangiran na ljestvici izazivača UFC-ove srednje kategorije kao 15. borac, dok se Gastelum nalazi na osmom mjestu.

Ovaj duel trebao bi se naći na priredbi koja za sada ugovorenim borbama obećava. U prvom planu svakako je jučer potvrđena borba velter kategorije između Carlosa Condita i Matta Browna. Glavna borba još uvijek nije poznata, kao niti mjesto održavanja, no sve se čini kako će to biti Fight Island.

Linker
19. travanj 2024 03:23