UFC

Kenny Florian: Svi Khabibovi protivnici rade istu pogrešku

Nurmagomedov vs. McGregor
 Youtube screenshot
Legendarni UFC-ov borac Kenny Florian smatra kako su svi dosadašnji protivnici Khabiba Nurmagomedova napravili veliku pogrešku već u samim pripremama za borbu protiv njega. Misli da su se isti previše fokusirali na njegovo hrvanje i na to kako mu odgovoriti, a manje na ono čime ga mogu ugroziti.

Kako se bliži 7. rujna i borba Khabiba Nurmagomedova protiv Dustina Poiriera, tako je sve više analiza o tome kako neporaženog Dagestanca napokon dovesti do situacije gdje njegova ruka neće biti u zraku. Jedan od onih koji se prihvatio toga je Kenny Florian. UFC-ova ikona i bivši izazivač stava je da svi borci koji su pokušali savladati Khabiba već na početku priprema rade istu pogrešku.

"Mislim da svi Khabibovi protivnici u startu smatraju kako imaju dobar plan. Odluče dodatno raditi na svom hrvanju, a to ne ide tako. On hrva jednostavno predugo vremena, a isti je slučaj i s Benom Askrenom. Možeš raditi na hrvanju koliko god hoćeš, oni su jednostavno previše vremena u tome. I uvijek će u hrvanju biti bolji od tebe", rekao je Florian u fightTips podcastu, nastavivši s onime na što bi se borci trebali bazirati:

"Nemoj ignorirati hrvanje, no mislim kako će mu bolje uzvratiti dovođenjem jiu-jitsua na razinu da se može uspješno izvući i ustati s poda. Možda sam previše pristran kao netko tko dolazi iz jiu-jitsua, no mislim kako je to najbolji način za odgovoriti na njegovo hrvanje. Naravno, najveći bi uspjeh bio održati borbu na nogama što je dulje moguće. Treba mu napadati tijelo s ciljem da ga se uspori. Poznat je po svojoj kondiciji i savladati mu tijelo je svakako pravi put prema pobjedi. Tako se može usporiti i ljude koji su u uvjerljivo najboljoj formi, uvijek će usporiti ako ih pogađaš u tijelo. Sve samo ne hrvanje, jer hrvača takvog kalibra tako nećeš nikad pobijediti."

Dustin Poirier poznat je kao opak udarač vrlo dobrog hrvanja, no BJJ-a se od njega do sada nije puno viđalo. Tako da će se njegova strategija svakako svoditi na zadržavanje borbe na nogama. Ako u tome uspije, možda krcate tribine u Abu Dhabiju čuju onaj poznato "and new".

Linker
20. travanj 2024 00:04