UFC

Kevin Lee pročitao UFC-ove planove: 'Chandlera su doveli samo da se mogu pos**ti po Bellatoru'

Kevin Lee
 Instagram
Kevin Lee smatra kako je UFC angažirao Michaela Chandlera s ciljem da ovaj što uvjerljivije izgubi

Michael Chandler je novi član UFC-a i to je svakako vijest koja je ovih dana bila jedna od udarnih u borilačkim krugovima. Ono što je sve tim putem najviše iznenadilo je najava kako Chandler ulazi u pripreme te će biti službena rezerva borbe za titulu UFC-ovog prvaka. To bi možda bilo očekivano da je u promociju došao kao Bellatorov prvak, no on je tu titulu ranije izgubio.

Jedan od članova rostera UFC-ove lake kategorije, Kevin Lee, smatra kako bi to sve mogla biti strategija UFC-a. Odnosno, da postoji mogućnost kako je Chandler doveden s ciljem da se pokaže lošim, čime bi se Bellator, koji je čak 23 borbe bio Chandlerov dom, pokazao kao loša promocija, budući da im je takav borac uspio godinama biti u samom vrhu.

"Očekivao sam da će ga UFC dovesti. Čini mi se da mu je bilo dosta Bellatora, a on je sportaš koji se želi testirati. No, ne razumijem kako su ga mogli odmah postaviti za rezervu borbe Khabiba i Gaethjea. Vidim zapravo samo jedno objašnjenje. To je njihov način da se poseru po Bellatoru tako što će ga odmah ubaciti u takvu borbu. Dajmo Khabibu da ga razbije pa da onda mogu još malo likovati ispred predsjednika Bellatora, Scotta Cokera, sve samo da učine da Bellator izgleda još lošije nego što je", rekao je Lee u razgovoru za SiriusXM.

Lee jednostavno ne vjeruje da Chandler ima šanse odgovoriti zahtjevima samog vrha UFC-ove lake kategorije te da je vodstvo promocije toga svjesno.

"Protiv Gaethjea bi možda i imao neke šanse. No, za borbu protiv Khabiba je jednostavno premalen. Zapravo, mislim da je u globalu premalen za diviziju. Nadam se da bih se ja sredinom iduće godine mogao naći s njim u borilištu. No, nikad ne možeš znati kako će se stvari odviti. Ja zapravo već neko vrijeme razmišljam o toj borbi i mislim da bi bila jako dobra", zaključio je 'Motown Phenom'.

Lee je svoju posljednju borbu odradio u ožujku, kad je izgubio od Charlesa Oliveire. Tako nije uspio nadograditi još jedan dobar rezultat na impresivnu pobjedu protiv Gregora Gillespieja koju je ostvario prije toga. Trenutno se ne zna kad bi se mogao vratiti u borilište, no teško da će to biti ove godine.

Linker
25. travanj 2024 11:07