UFC

Khabib Nurmagomedov: Danas smo pokazali kako je poštovanje najvažnija stvar u MMA-u

Abdulmanap Nurmagomedov, Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Nakon svoje 28. pobjede u karijeri i druge obrane titule UFC prvaka lake kategorije, Khabib Nurmagomedov je pred publikom u Abu Dhabiju kratko prokomentirao ono što mu je ova borba predstavljala te je izrazio veliku dozu poštovanja svom protivniku.

Nurmagomedov je u glavnoj borbi UFC 242 priredbe savladao Dustina Poiriera gušenjem u trećoj rundi. Bio je to još jedan uvjerljiv nastup "Orla iz Dagestana". Poirieru je dozvolio tek neke male prilike, a kad ovaj to nije iskoristio, Khabib je podigao tempo i završio borbu prekidom u trećoj rundi. Odmah nakon borbe zatražen je za komentar, a on se punoj dvorani obratio vrlo poniznim tonom.

"Iskreno, ne znam što reći, ne znam zašto imam toliko puno toga u životu. Imam sve. Želim se na svemu zahvaliti Bogu. Želim se zahvaliti na svom ocu, svom treneru Javieru Mendezu i svojoj braći. Sve što imam u životu, imam zahvaljujući mom timu", rekao je Khabib, na što je dobio ogromne ovacije prisutne publike.

Izjavu je dao u majici s imenom svog protivnika, a onda je otkrio kako će mu ona poslužiti da bi pomogao ljudima kojima je to potrebno. I to upravo putem svog protivnika, kojem je izrazio veliko poštovanje.

"Prodat ću ovu majicu i novac koji dobijem za nju ću dati dobrotvornoj organizaciji Dustina Poiriera. To je ono što želim. Mislim kako smo mi danas pokazali što je MMA. Najvažnija stvar u ovom sportu je respekt. Moraš poštovati svoju dvoranu, trenere i suborce. MMA ne treba biti trash talk. Dustin Poirier i njegov tim su pokazali što je respekt i kako to treba biti u ovom sportu", dodao je UFC-ov prvak uz ogromne ovacije publike, nakon čega je poželio mikrofon prebaciti svom glavnom treneru.

"Moram reći da sam sretan zbog svega što je napravio. Slijedio je plan svog oca, to je sve što mogu reći", izjavio je Khabibov trener Javier Mendez. Otac Abdulmanap bio je uz Khabiba po prvi put u njegovoj UFC karijeri, što je svakako bila velika stvar.

Još je na kraju Khabib upitan o svojoj idućoj borbi, odnosno o tome hoće li Tony Ferguson biti protivnik u njegovoj trećoj obrani titule UFC prvaka.

"Puno toga sam prošao u posljednje dvije godine, bio sam jako zaposlen. Treba mi malo odmora jer na mojim ramenima je previše pritiska. Dajte mi malo vremena, barem nekoliko dana i onda ćemo razgovarati. Hvala vam svima", rekao je nedodirljivi kralj lake kategorije UFC-a.

Sve u svemu, UFC 242 dugo će ostati u sjećanju svih fanova borilačkog sporta kao sjajna priredba koja nam je pokazala kako MMA zapravo treba izgledati i kakav treba biti međusobni odnos između boraca. I to je pokazala baš svaka od 13 borbi s programa ove fenomenalne priredbe.

Linker
23. travanj 2024 18:12