UFC

Khabib Nurmagomedov objasnio zašto je preskočio medijske obveze u četvrtak

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov je u četvrtak u Abu Dhabiju preskočio medijske obveze za UFC 242 te se pojavio tek na sučeljavanju s Dustinom Poirierom. Odmah su krenule glasine kako UFC prvak lake kategorije ima problema sa skidanjem kila. No Dagestanac je otkrio pravi razlog zašto nije došao razgovarati s medijima.

Nakon službenog vaganja održanog u petak na kojem je bio točan sa 70 kilograma Nurmagomedov se zadržao kako bi razgovarao s novinarima. Tijekom druženja s medijima Dagestanac je objasnio da mu je dosta intervjua i odgovaranja na ista pitanja uoči borbe.

"Ovaj novinar me sada pitao zašto jučer nisam došao na 'media day'? Rekao sam mu da sam došao, ali nisam razgovarao s medijima. Došao sam, odradio sučeljavane i otišao. Ali zašto nisam razgovarao s medijima? Jer posljednja tri mjeseca odgovaram na ista pitanja. Otac? Što mislim o Dustinu? Što ti misliš? Poštuješ li ga? Ne? Kako su prošle pripreme? 90 posto vremena postavljate ista pitanja.

I sada je ista stvar. I sada sam htio otići, ali rekli su, ne, moraš ovo odraditi. Vi 90 posto vremena postavljate ista pitanja. Koliko sam puta dao odgovor o svom ocu? Samo ovaj tjedan možda 15 ili 20 puta. A to je samo jedno pitanje", rekao je Khabib.

Nurmagomedov je također objasnio da mu medijske obveze oduzimaju energiju koja mu je potrebna za završne pripreme.

"Mediji vam nekad oduzmu previše energije. Meni treba energija za trening nakon 'media daya' i za jutanji trening. Jer mediji vam oduzmu bolesno puno energije. Vi to možda ne razumijete, ali ja znam taj osjećaj."

Sasvim je jasno da je Nurmagomedov pod velikim pritiskom uoči ovog meča. Neporaženi prvak glavna je zvijezda priredbe u Abu Dhabiju te uživa veliku popularnost u regiji. Na njegovu sreću medijske obveze su završene te će na iduća pitanja morati odgovarati tek nakon borbe u kojoj danas u, u subotu, brani svoju titulu protiv privremenog prvaka Poiriera.

Linker
20. travanj 2024 03:52