UFC

Khabib Nurmagomedov otkrio gdje, kad i protiv koga želi novu borbu!

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov namjerava još neko vrijeme odmarati i tek početkom iduće godine krenuti u pripreme za svoju iduću borbu. Što se tiče nje, već zna gdje i kada, ali i protiv koga ju namjerava odraditi.

Već nakon pobjede koju je prošlog mjeseca ostvario protiv Dustina Poiriera, Khabib Nurmagomedov najavio je kako će si uzeti nekoliko mjeseci odmora. Rekao je da je bio pod velikim pritiskom te da mu je najvažnije opustiti se i vratiti želju za treningom i borbom. U takvom stanju je i dalje, no spreman je govoriti o tome kad bismo ga mogli idući put gledati.

"Bit će to ožujak ili travanj. Rekao sam već da se želim boriti u ogromnoj dvorani ili stadionu. Jedini takav zatvoreni prostor u Rusiji je Gazprom Arena u St. Petersburgu. Tako da se želim boriti tamo", rekao je Khabib tijekom jednom događanja u Moskvi gdje je porazgovarao s medijima, a kako prenosi MMA Junkie.

Gazprom Arena (Krestovsky stadion) je inače najskuplji stadion u Europi te je bio drugi glavni stadion Svjetskog nogometnog prvenstva održanog prošle godine. Njegove tribine primaju 68.000 gledatelja, a kad bi se postavila donja mjesta na terenu jasno je da bi to otišlo preko 70.000. Time bi Khabib automatski srušio i rekord za najposjećeniji UFC događaj u povijesti. Zna i protiv koga se tamo želi boriti, a to nije Conor McGregor.

"S borilačkog pogleda, rivalitet s McGregorom je završio. Nemam ništa za dokazati. S druge strane, on ima. Ovdje je puno poslovnih ljudi i većina njih mi govori da se trebam boriti protiv njega jer tamo je novac. Ja bih se radije borio s prvim izazivačima, a protiv njega se mogu boriti za dobrobit mojih agrikulturalnih projekata", rekao je i onda otkrio tko mu je prvi i zapravo jedini pravi izbor:

"Tony Ferguson je onaj tko zaslužuje borbu i to mu svi moraju priznati. On je na 12 pobjeda u nizu. Conor se mora vratiti, mora prestati udarati starce po kafićima. On je profesionalni borac. Neka se vrati, pobjedi koju borbu i osigura svoju poziciju."

Naravno, do početka iduće godina može se još puno toga dogoditi, no Khabib je konstantno istog stava. Borba Tony Fergusona je ono što bi u većini podržali i fanovi.

Linker
19. travanj 2024 21:48