UFC

Khabib otkrio kad se može boriti: 'No, mislim da se pandemija do tada neće smiriti'

Khabib Nurmagomedov
 Khabib Nurmagomedov/Instagram
Khabib Nurmagomedov u Dagestanu je nastavio trenirati i bit će spreman za borbu prvom prilikom. No, kod njega je ta prva prilika, zbog Ramazana, malo kasnije nego bi neki očekivali. Naime, najavio je biti spreman u rujnu, ali je isto tako otkrio kako nije siguran da će se do tada situacija s pandemijom koronavirusa smiriti.

Nakon što je "emigrirao" s priprema u Kaliforniji te doputovao kući u Dagestan, Khabib Nurmagomedov ostao je u treningu. Kako je cijela UFC 249 priredba otkazana, a i sve ostale dok se ne normalizira situacija, tako je također otkazana borba između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea koja bi svakako utjecala na njegov status. Ovako se fanovi nadaju da će normalizacija situacije donijeti šesti pokušaj uparivanja Nurmagomedova i Fergusona te da bi taj pokušaj organizacije najiščekivanije borbe u povijesti mogao biti uspješan.

A kad bi Khabib mogao biti spreman, otkrio je na Instagramu. Cijelo ljeto će proći bez njega, no neki od termina u rujnu mu izgleda dobro. Iako, on se boji da se uvjeti do tada ipak neće osigurati. Tako je, nakon što je potvrdio mjesec svog eventualnog povratka, u tekstu objave izrazio sumnju.

"No, rujan nije tako daleko. Teško je vjerovati da će do tada sve ovo biti gotovo. No, jedan mudar čovjek je davno prije rekao da u vremenu mira moraš uvijek biti spreman za rat. Nego, kako vi provodite svoje dane?"

Khabib će trenirati do Ramazana, nakon čega će se istom posvetiti, a nakon toga će mu trebati i oporavak od njega. Ramazan ove godine kreće 23. travnja i traje do 23. svibnja. Za profesionalne sportaše on predstavlja dodatno veliku žrtvu, budući da su oni navikli sve raditi po rasporedu, a muslimani u mjesecu Ramazana poste od zore do zalaska sunca, a taj post uključuje zabranjeno konzumiranje bilo kakve hrane i pića (uključujući i vodu) te seksualnih odnosa i pušenja duhana.

Linker
23. travanj 2024 13:34