UFC

Khabib otkrio lokaciju idućeg meča: '80 posto sam siguran da ću se tamo boriti...'

Khabib Nurmagomedov
I dalje nije poznato koji će biti idući potez UFC prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova nakon spektakularnog trijumfa na UFC-u 242 gdje je svladao privremenog prvaka Poiriera i razriješio dilemu tko je najbolji UFC-ovac do 70 kila. No, ako pitate njega, on bi volio idući meč odraditi u svojoj Rusiji!

U razgovoru za rusku TV postaju "Channel 1", Dagestanac je otkrio da i dalje pregovara s UFC-om.

"Pregovori s UFC-om se nastavljaju. Zaista bih se volio boriti u Rusiji", izjavio je Nurmagomedov te je nastavio:

"U St. Petersburgu postoji natkrivena arena. U Moskvi postoji Luzhniki stadion. Tamo sam bio za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu kada je kišilo, a da se to dogodi dok je MMA priredba, sve bi bilo uništeno. Ali u St. Petersburgu postoji stadion koji prima 75 tisuća ljudi, tamo bi se mogli boriti. Mala dvorana ne bi imala smisla..."

UFC, odnosno njegov predsjednik Dana White, je već potvrdio da bi Tony Ferguson trebao biti idući protivnik. Spomninje se i ime Georgesa St. Pierrea, no "El Cucuy" je definitivno prvi UFC-ov izbor. Naravno, uvijek postoji opcija revanša s McGregorom što je u ovom trenutku ipak malo vjerojatno.

"Ja bih se stvarno volio boriti u Rusiji. Pregovori se nastavljaju, u ovom trenutku sam 80 posto siguran da će moj idući meč biti u Rusiji", zaključio je prvak.

UFC 242 se održao u Abu Dhabiju, a tamo se Nurmagomedov osjećao kao kod kuće. Očito mu je sada cilj odraditi jednu priredbu zaista kod kuće. St. Petersburg bi zasigurno bio dobar izbor, pitanje je samo što će na sve reći čelnici UFC-a i je li to i njihov plan.

Linker
25. travanj 2024 08:20