UFC

Khabib: 'Pa naravno da ću za Fergusona trenirati još jače, nije on Iaquinta, Conor, Barboza ili Poirier'

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Khabib Nurmagomedov itekako je svjestan svih opasnosti koje sa sobom u Octagon donosi njegov idući izazivač Tony Ferguson.

Neporaženi UFC-ov prvak je prema pisanjima nekoliko ruskih medija za 'El Cucuyja' motiviraniji nego za svoja prethodna četiri protivnika.

Khabib je u svojim posljednjim nastupima svladao Edsona Barbozu, Ala Iaquintu, Conora McGregora i Dustina Poiriera, ali niti za jednog od njih nije trenirao kao što će trenirati za Fergusona.

"Sa svakom borbom skupljam sve više iskustva. No, postajem i stariji te trenutno imam 31 godinu. Mislim da je to godina za vrhunac jedne borilačke karijere. Naravno da ću za ovaj meč trenirati još više i jače jer imam protivnika koji je vrijedan toga. On je jako dobar i vrlo opasan suparnik. Da vam budem iskren, nedostajalo mi je motivacije u posljednje četiri borbe. Iaquinta, Conor, Barboza, Poirier... Oni nisu Tony Ferguson. Upravo zato osjećam da u meni ponovno gori vatra", izjavio je Khabib prema prijevodu MMARusContext Twitter stranice.

Borba Nurmagomedova i Fergusona jedna je od najiščekivanijih u povijesti UFC-a. Pokušali su je Dana White i društvo organizirati već četiri puta, ali uvijek se nešto ispriječio. Ono što ovaj dvoboj čini posebnim je i podatak da oba borca trenutno uživaju u nizu od 12 pobjeda unutar UFC-ovog Octagona.

Novi datum okršaja kojem se veseli gotovo pa svaki MMA fan je 18. travnja kada je na rasporedu UFC 249 priredba u Brooklynu.

Linker
19. travanj 2024 13:20