UFC

Khabib: Samljet ću Poiriera i obraniti pojas, ali neću skakati izvan kaveza!

Khabib Nurmagomedov za UFC 242 ima isti plan kao i za sve svoje borbe- samljeti protivnika u komadiće i napustiti Octagon uzdignute ruke. UFC-ov prvak lake kategorije predviđa da ništa drugačije neće biti niti u sljedećem meču protiv izazivača Dustina Poiriera.

Nurmagomedov i Poirier 7. rujna predvode UFC 242 u Abu Dhabiju borbom za pojas prvaka lake kategorije. Neporaženom Dagestancu biti će to druga obrana titule nakon što je prošlog listopada u Las Vegasu izdominirao i u četvrtoj rundi završio najveću zvijezdu UFC-a, Conora McGregora.

Razgovarajući na jučer održanoj konferenciji za medije u Vegasu, Khabib je za idući meč najavio još istog.

"Sjećate se što sam napravio posljednji put kada sam bio ovdje u T-Mobile Areni? Ništa se nije promijenilo. Istu stvar ću napraviti i u Abu Dhabiju, obranit ću svoju titulu. Ali ovaj put neću skakati izvan kaveza" rekao je Nurmagomedov koji je na UFC-u 229 zbog tučnjave nakon meča zaradio suspenziju.

Poirier u borbu samouvjereno ulazi kao privremeni prvak lake kategorije. Interim pojas osvojio je u travnju porazivši odlukom prvaka perolake divizije Maxa Hollowayja. Iako uživa u nizu od šest pobjeda protiv respektabilne konkurencije te nikada nije izgledao bolje, Nurmagomedov ne vjeruje da je 30-godišnjak iz Louisiane taj koji će mu nanijeti prvi poraz karijere.

"Što se Dustina Poiriera tiče, on je čvrst tip. Ima više od dvadeset borbi u UFC-u, dosta je iskusan. Iskreno, očekivao sam da će ga Holloway pobijediti u njegovoj posljednjoj borbi. Bio sam pomalo iznenađen. On posjeduje dobre boksačke vještine, odlično se kreće. Ali zadnjih šest nastupa borio se isključivo protiv udarača. Nije se borio s nekim tko će se čitavo vrijeme s njim hrvati. Mislim da će to bti teška večer za njega. To je moje mišljenje. Mora biti spreman jer ja ću hrvati s njim cijelo vrijeme. Izmorit ću ga i prisiliti na predaju. To je moj plan", objasnio je.

Khabib se osvrno i na daljnje planove za karijeru. Cilj je pomesti sve ispred sebe, a Poirier je samo jedan u nizu.

"Ja samo želim samljeti ljude. Nije bitno je li to Dustin, Ferguson, ili neki drugi protivnik. Nije bitno. Kad god uđem u kavez, ja meljem svoje protivnike. Čitav život to radim. Ljudi pričaju o njegovom nizu od šest pobjeda. Što je s mojih 27 pobjeda bez poraza? I jedanaest godina, nitko me nije porazio. Ne podcjenjujem Poiriera. Znam da je težak izazov. Ali on nije na mom nivou."

Linker
19. travanj 2024 03:03