UFC

Khabib se vratio u Rusiju, borba s Fergusonom upitna: 'Ne znam hoćemo li se uopće boriti'

Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Khabib Nurmagomedov (28-0 MMA, 12-0 UFC) napustio je SAD i vratio se u Rusiju zbog razvoja situacije s koronavirusom, i tamo će nastaviti s pripremama za nadolazeći meč protiv Tonyja Fergusona (25-3 MMA, 15-1 UFC).

UFC-ov prvak lake kategorije pripremao se za najvažniji i najveći izazov karijere u San Joseu u SAD-u, no nakon zatvaranja sportskih dvorana i najave uvođenja strožih mjera u Kaliforniji odlučio se vratiti u Rusiju.

U posljednje vrijeme Khabib je trenirao u izolaciji i na raspolaganju imao cijelu AKA (American Kickboxing Academy) dvoranu za sebe.

UFC i dalje pokušava na sve moguće načine osigurati održavanje UFC-a 249 ili barem njegove naslovne borbe između Khabiba i Fergusona. Podsjetimo, prvotno je bila zakazana za 18. travnja u Brooklynu, no nakon što su sportski događaji u toj zemlji zabranjeni, UFC se bacio u potragu za novom lokacijom. Prema posljednjim informacijama, UFC razmatra mogućnost održavanja borbe u Dubaiju, Abu Dhabiju ili nekoj drugoj lokaciji na Srednjem istoku.

Ruska agencija TASS javlja da će Nurmagomedov pripreme za meč nastaviti u Rusiji, gdje je zabilježen vrlo malen broj slučajeva zaraze koronavirusom.

"Ne mogu shvatiti što se događa. Gdje se borimo i hoćemo li se uopće boriti, i što je s lokacijom borbe? Ovako nešto nisam mogao ni zamisliti", poručio je Khabib na Instagramu.

Khabibu će borba s Fergusonom biti 29. u karijeri u kojoj je do sada ostvario 28 pobjeda. Ferguson je u 28 mečeva upisao 25 pobjeda i tri poraza. Ovo je peti pokušaj organiziranja meča između dvojice boraca nakon što su prva četiri meča otkazana zbog ozljeda.

Linker
25. travanj 2024 05:55