Khabib se za Gaethjea neće pripremati u Americi: 'Virus je ovdje i dalje veliki problem!'

Khabib Nurmagomedov neće dolazi u American Kickboxing Academy dvoranu na pripreme za UFC 254

Iako je nedavno svojom Instagram objavom otkrio kako bi se uskoro trebao vidjeti sa svojim trenerom Javierom Mendezom, Khabib Nurmagomedov to, prema svemu sudeći, neće napraviti u Americi, odnosno u AKA dvorani gdje se pripremao za sve svoje borbe od 2012. godine do danas. Čini se da će se s Mendezom sresti tek na Fight Islandu, ako borba protiv Gaethjea bude tamo organizirana. Pandemija i raširenost virusa u Kaliforniji stvaraju mu problem, posebno nakon što je isti doveo do smrti njegovog oca. Nešto o tome rekao je Mendez osobno, u razgovoru za ESPN.

 

"Postoje dvije opcije, jedna je Las Vegas, a druga je Fight Island. Mislim da će se borba održati na Fight Islandu, ali još nije konačno potvrđeno. Ja znam da je COVID-19 još uvijek previše raširen u Kaliforniji i Khabibu nije ugodno doći ovdje trenirati", rekao je Mendez, da bi onda dodao nešto o tome kako je izgledao njegov posljednji razgovor s prvakom:

"Pričali smo prije nekih dva tjedna i još uvijek je prolazio kroz očevu smrt. To u potpunosti razumijem. Gledajući na koji su način bili povezani, otac mu je bio sve. Imati očev blagoslov njemu je davalo snagu raditi ono što treba uraditi. Sve što je njegov otac htio da on postigne, on bi uspio u tome. Sada to više nema. Sad mu je preostalo fokusirati se na ostavštinu kakvu je otac htio da ostavi."

Tu dolazimo do eventualnog umirovljenja puno ranije nego što bi mnogi to voljeli vidjeti. Otac Abdulmanap sam je govorio kako Khabib nema namjeru boriti se još dugo vremena, a sad je i Mendez potvrdio koji je zapravo bio njihov plan. On isti vidi kao nešto itekako moguće.

"Govorilo se o tome već puno puta, 30-0. A GSP je svakako ta borba kojom ostavštinu treba zaključiti. Ako to dogovore, mogu vidjeti opciju gdje on dolazi do 30-0 i završava karijeru. O tome su puno puta razgovarali, čak i dok sam ja bio s njima", otkrio je.

Khabib prvo mora doći do 29-0, 24. listopada u borbi protiv Justina Gaethjea. Bez punih priprema u AKA dvorani, posao bi mu svakako trebao biti otežan.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!