UFC

Khabiba ne brine koronavirus: 'Ne znam što se događa izvan dvorane'

Khabib Nurmagomedov
 Khabib Nurmagomedov/Instagram
UFC je pokazao da će učiniti sve kako bi se njegove priredbe održale prema zakazanom rasporedu usprkos širenju koronavirusa, koje je izazvalo otkazivanje sportskih natjecanja širom svijeta.

Ovog vikenda UFC Fight Night u Brazilu održat će se bez gledatelja u dvorani, a neke od narednih priredbi već su prebačene u Las Vegas iz država u kojima su zabranjena okupljanja zbog straha od širenja zaraze. Najavljeni spektakl u Londonu održat će se kao što je i planirano.

Najiščekivanija priredba u sljedećih mjesec dana je UFC 249 na kojem Khabib Nurmagomedov brani pojas protiv Tonyja Fergusona u Brooklynu 18. travnja. Zasad još nije sigurno hoće li se meč održati prema planu jer je i New York najavio zabranu okupljanja više od 500 ljudi, što znači da bi se i ta priredba mogla održati na drugom mjestu. Njihov meč ranije je već četiri puta otkazivan zbog ozljeda i drugih problema, a ovaj put bi im na put mogla stati pandemija. Ipak, prvak lake kategorije ne zvuči zabrinuto.

"Ne znam što se događa izvan dvorane. Imam informacije koje imaju svi. Ja sam u dvorani i naporno radim. Nitko ne zna što će se dogoditi sljedeće", prokomentirao je Khabib aktualnu situaciju i objavio fotografije svojih treninga.

Dagestanca protiv Fergusona čeka možda i najteža borba do sada, treći put će braniti pojas nakon pobjeda protiv Conora McGregora i Dustina Poiriera te pokušati ostati neporažen i u 29. meču karijere. Ferguson (25-3) je u nizu od dvanaest pobjeda, a posljednju je ostvario prošlog ljeta protiv Donalda Cerronea.

Linker
24. travanj 2024 01:18