UFC

Khabibov nasljednik ugovorio borbu protiv bivšeg prvaka

Islam Makhachev
 screenshot
Islam Makhachev svoju će do sada najvažniju borbu odraditi protiv bivšeg prvaka, Rafaela Dos Anjosa

Nakon što se njegova, na nekim mjestima već najavljena, borba protiv Charlesa Oliveire ipak nije dogovorila te će se Oliveira boriti protiv Beneila Dariusha, Islam Makhachev ipak je sada službeno ugovorio svoj idući nastup. To će se očekivano dogoditi na UFC 254 priredbi, koja se održava 24. listopada, a tamo će mu se suprotstaviti bivši prvak lake kategorije te ujedno povratnik u istu. Riječ je o Rafaelu Dos Anjosu.

Za 28-godišnjeg Islama Makhacheva (18-1, 7-1 UFC) to će biti prva borba u 2020. godini. Riječ je o borcu u nizu od šest pobjeda, za kojeg je pokojni Abdulmanap Nurmagomedov prognozirao da će biti nasljednik njegovog sina Khabiba te da će preuzeti tron lake kategorije čim Khabib završi svoju karijeru. Makhachev za sada izgleda sjajno, no još se nije susreo niti s jednim rangiranim borcem. Ovo će mu svakako biti najveća borba dosadašnje karijere i najvećaprilika za skok.

Osim što je u pitanju bivši prvak, Rafael Dos Anjos (29-13, 18-11 UFC) prava je ikona samog sporta. U UFC-u je već 12 godina, a osim što je držao titulu lake kategorije, borio se i za privremenu u velteru. U svoju originalnu kategoriju vraća se nakon više od tri godine, ali i s četiri poraza u posljednjih pet borbi. Posljednji je doživio u siječnju ove godine, kad je sudačkom odlukom bolji od njega bio Michael Chiesa. Posljednjih mjeseci javno je prozivao razne borce, ali i UFC, zbog nemogućnosti dobivanja adekvatnog protivnika. Sve do sada, kad se to napokon dogodilo.

Priredba na kojoj će nastupiti predvođena je borbom Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, za titulu prvaka lake kategorije. Po svemu sudeći ista će se održati u Abu Dhabiju na Fight Islandu. Upravo su u tom gradu Khabib i Islam imali svoje za sada posljednje nastupe.

Linker
21. travanj 2024 14:40